Opastus alueella

Hiedanrannasta löytyy noin 50 ulko-opastetta. Alueeseen voit tutustua myös mobiiliopastuksen avulla tai kesäisin Tampereen Matkailuoppaiden kierroksella.

Kartat

Suppeammalta kartalta löytyvät Hiedanrannan rakennukset, tiet, yritykset ja palvelut. Laajemmalla kartalla näkyvät myös lähestymisreitit.

Hiedanrannan kartta

Laajempi kartta 05/2019

Mobiiliopastus

Mitä Hiedanrannan vanhoissa rakennuksissa tehdään ja millaista toimintaa alueelta löytyy? Hiedanrannan mobiiliopastus tarjoaa tietoa rakennusten tämän hetkisestä käytöstä ja historiasta kaupunkilaisille, turisteille ja Hiedanrannassa vieraileville. Opastus toimii mobiililaitteen tai tietokoneen nettiselaimessa ilman erillistä sovellusta. Opastus on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Mobiiliopastus

Ulko-opasteet

Hiedanrantaan voi tutustua ulko-opasteiden avulla omatoimisesti. Hiedanrannan nykytoiminnasta ja kokeiluista kertoo 50 ulko-opastetta ja aluekarttaa pitkin Hiedanrannan aluetta. Hiedanrannan historiakylteissä puolestaan sukelletaan sekä alueen että yksittäisten rakennusten menneisyyteen. FM, historian tutkija Mikko Pollarin tuottamaan aineistoon voit tutustua myös verkossa.

Rakennusten historiaa

Ryhmien vierailut

Tampereen Matkailuoppaat tarjoavat opastettuja kierroksia Hiedanrantaan.

Hiedanranta – Tulevaisuuden kaupunginosa täynnä historiaa -opastuksella kuullaan alueen ja sen rakennusten historiasta sekä nykykäytöstä. Kierroksella perehdytään tulevaan Hiedanrannan asuinalueeseen, josta on tarkoitus tulla 2050-lukuun mennessä yli 20 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan moderni kaupunginosa.

Opastustilaukset:
Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö
041 730 2242
opasvaraukset@tampere.fi