Oppilaitosyhteistyö

Hiedanranta toimii koulutus- ja oppimisympäristönä seudun eri asteiden oppilaitoksille ja lukuisille muille kouluttajille. Hiedanrannassa syntyy uudenlaisia yhteistyömahdollisuuksia eri alojen toimijoille.

Koulutus- ja oppilaitosyhteistyö Tredun kanssa

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu on monialainen nuorten, aikuisten sekä yritysten ja työelämän kouluttaja, joka hyödyntää uutta opetusteknologiaa ja virtuaalisia oppimisympäristöjä.

Tredun tavoitteena on, että Hiedanrannasta muodostuu opiskelijoille monialainen työelämän oppimisympäristö. Osa Tredun kiinteistönhoidon koulutuksesta on siirretty Hiedanrantaan yhteistyössä Tampereen kaupungin työlliyyspalveluiden kanssa.

Tredu on valmis pidempi- ja lyhyempiaikaiseen yhteistyöhön Hiedanrannan toimijoiden ja kehittäjien. Potentiaalisia toimialoja ovat esimerkiksi kiviala, viherala, maanrakennus- ja rakennusala, pintakäsittelyala (maalaus- ja tapetointi), ravintola-ala
ja yrittäjyyden tuki.

Ota yhteyttä, keskustellaan yhteistyöstä!

Mika Uronen
Lehtori
040 711 5439
mika.uronen@tampere.fi


Yliopiston "verstas"

Tampereen yliopisto toimii Hiedanrannassa muun muassa Jukola-rakennuksen yläkerrassa sekä on mukana monissa innovaatiohankkeissa. Kestävän kaupunkikehityksen kandidaattiohjelmaan kuuluu 2021 lähtien käytännön  osallistumista kaupunkikehitykseen Hiedanrannassa. Ohjelmassa ratkotaan, miten suunnitella kaupunkia tilanteessa, jossa työ, asuminen, liikkuminen ja kauppa on murroksessa.

Tampereen yliopiston monitieteellisessä SocialBlock-tutkimushankkeessa selvitetään, miten älyteknologiaa voidaan hyödyntää yhteisön vuorovaikutuksen ja yhteisten tilojen käytön lisäämiseen kaupunkiympäristössä. Syntyvää Nordic Superblock–konseptia kehitetään Hiedanrannassa yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.
Kysy SocialBlock-tutkimushankkeesta:

Kaisa Väänänen
kaisa.vaananen@tuni.fi

Markus Laine
markus.laine@tuni.fi

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere