Kuvauspaikkana Hiedanranta

Rouhean kaunista ja monipuolista aluetta on hyödynnetty Instagram-kuvista mainoksiin ja tv-draamaan. Kuten kaikilla julkisilla paikoilla (joihin on vapaa pääsy), Hiedanrannassakin saa kuvata – häiriötä aiheuttamatta.

Poikkeuksia ja huomioitavaa

Ilmoitathan, jos kuvauksesi vaatii kulkuväylien sulkemista tai varaa alueen osaa pidemmäksi aikaa. Muutenkin mm. tapahtumien ja rakennnustöiden takia, meidän on hyvä tietää mitä alueella tapahtuu. Tämä on myös kuvaajan etu. Autamme mahdollisuuksien mukaan käytännön järjestelyissä.

Kysy lupa rakennusten sisätiloissa kuvaamiseen. Tehtaan sisällä sekä sisäpihalla ja muilla suljetuilla alueella kuvaaminen on aina luvanvaraista. Tilojen käytöstä laaditaan sopimus ja tehtaan alueella turvallisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Jos graffiti tai muraali on kuvassa merkittävässä osassa ja käyttö kaupalliseen tarkoitukseen, ota yhteys teosten tekijänoikeuksia hallinnoivaan Spraycankontrol Ry:een.

Tekijänoikeuslain 25 a § antaa luvan kuvata taideteoksen, jos teos on pysyvästi sijoitettu julkiselle paikalle tai sen välittömään läheisyyteen. Mikäli taideteos on kuvan pääaihe, kuvaa ei saa käyttää ansiotarkoituksessa. Rakennuksen saa vapaasti kuvata.

Drone-lennättämisessä on noudatettava Trafin määräyksiä sekä alueen sisä- että ulkopuolella. Rakennusten ylilentämiseen on kysyttävä maanomistajan lupa.

Kun jaat kuvia tai viestit teoksestasi somessa, merkkaathan paikaksi Hiedanranta ja käytät tunnistetta #hiedanranta. Todennäköisesti mekin haluamme viedä kanavissamme viestiä upeasta prokkiksestasi!

Aito Median Koskinen-sarjan kuvaukset tehtaalla (yläkuva) ja Kartanolla helmikuussa 2021, katsottavissa Ruutu-palvelusta syksyllä 2021.

Pikku Kakkosen Korvamadon kuvaukset Pajalla

Pikku Kakkosen Korvamato -sarjan haki vauhtia ja rosoista pintaa Pajan maastosta kesäkuussa 2020. YLE TV2 esittää sarjan 2022.

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Matti Huhta

Matti Huhta
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
050 563 3399
matti.huhta@hiedanranta.fi

Kysy kuvauksista ja viestinnästä. Jos en tiedä vastausta, ohjaan oikean ihmisen pakeille.

Karttakuva Hiedanrannan tapahtumapaikoista

Kartasta näet alueen parkkipaikat, vessat, ulkovesipisteet ja sähköt.

Avaa isompana

Saapuminen alueelle