Näin Hiedanrannan kävijät kertoivat

Kysyimme syyskuun lopussa Hiedanrannan kävijöiltä kokemuksia, toiveita ja taustatietoja anonyymillä verkkokyselyllä. Vaikka palkintoa ei ollut tarjolla, saimme 142 vastausta. Kiitos kaikille osallistuneille! Alla kooste vastaajien tiedoista ja vastauksista sekä lopuksi tiivistelmä, miten pyrimme ideoihin ja toiveisiin reagoimaan.

Vastaajien taustatiedot

Hiedanrannan kävijäkysely 2022, asuinpaikka

Kävijäkysely 2022, saapumistavat

Kävijäkysely 2022, mitä kanavia seuraat

Mistä haluisit kuulla lisää?

Eniten mainitut:

1. Tapahtumat
2. Rakentumisen eteneminen
3. Alueen suunnitelmat

Alueen tiloista ja lähikehitykestä, kulttuurista, pajan käsityöyrittäjistä, nollakuidun ja purkujätteen käytöstä, ihan kaikesta…

Kävijäkysely 2022, missä olet vieraillut

Kävijäkysely, missä tapahtumassa kävit

 

Muita mainintoja tapahtumista ja käyntikohteista:

1. Kävelykierrokset
2. Kenneli
3. Lastentapahtumat ja puisto yleensä

Piknikillä, kävelyllä, puistopilateksessa, lenkillä, Rientolan tapahtumissa, taidenäyttelyssä, Syötävässä puistossa, Pajan kaupassa ja Eijan kudontaputiikissa, geokätköilemässä, ihan käynyt ihastelemassa maisemaa Pispalan ja keskustan suuntaan…

Toiveet ja palautteet

Kävijäkysely 2022, toivoisin alueelle

 

Eniten mainitut muut toiveet

1. Kahvilat, ravintolat, baarit, klubit, kioski
2. Leikki- ja urheilukentät, puutarhat ja istutukset
3. Alakulttuuri

Parannusehdotuksia ja terveisiä, eniten mainitut

1. Paremmat kulkureitit ja opasteet
2. Kahvilan aukiolo laajemmaksi, kartanon käyttö yleensä
3. Palveluita, liikuntapaikka, bussiyhteys, esteettömyys

 

Tiedottamista parannettava, että tilaisuuksista kerrottaisiin ajoissa. Täsmälliset aukioloajat eri toimijoilla.

Hiedanranta on ihan huippu! Leikkipuiston vieressä pitäisi olla aikuisille kuntoilupaikka. Sillä aikaa kun lapsi leikkii voi vanhempi kuntoilla.

Opasteiden lisääminen pääkulkuvälien varteen. Alue ja sinne kulku on monille vielä tuntematon.

Sunnuntaisin avoinna oleva kahvila. Olisi kyllä kysyntää.

Avatkaa rannan pyörätie heti, kun se on mahdollista. Kiertoreitti on kiva, mutta pitkä.

Vastauksia kysymyksiin ja kommentteihin vaihtelevista aiheista

 

Työmaatiedotus ja opasteet

Työmaatiedotuksen käytäntöjä on kehitetty ja kehitetään edelleen: käytännössä petraamme ja aikaistamme tiedotusta kulkijoille ja lähialueen asukkaille koskien mm. melua, pölyä, liikennejärjestelyjä ja mahdollisia sähkön ja veden katkoja. Opasteita on tulossa lisää, samoin yleinen ilmoitustaulu. Alueen toimijoille ja tarvittaessa Niemenrannan asukkaille tiedotetaan suoraan.

Kulku Hiedanraitilta

Hiedanraitti on toistaiseksi suljettuna Näsisaaren täyttöön liittyvän työmaaliikenteen takia. Tämän päätyttyä Raitiotieallianssi aloittaa radan rakentamisen. Mahdollisesta kulun järjestämisestä työn aikana keskustellaan edelleen ja asiasta tiedotetaan.

Bussiyhteys Hiedanrantaan

Bussia perille Tehdaskartanonkadun päähän asti on myös toivottu. Vähäisen matkustajamäärän takia Tampereen seudun joukkoliikenne ei ole toistaiseksi lupautunut järjestämään yhteyttä. Saavutettavuus joukkoliikenteellä paranee merkittävästi viimeistään Ratikan 2B-osan liikennöinnin aloittaessa vuoden 2025 alussa.

Alueen palvelut: kahvilat, ravintolat ja muut

Kartanokahvila Mielihyvin palvelee tällä hetkellä tiistaista torstaihin klo 10 – 16. Sopimusvuori ry:n ylläpitämän kahvilan ensisijainen tehtävä on kuntouttava työtoiminta.

Pyrimme parantamaan palveluiden, tapahtumien ja pop-up toiminnan edellytyksiä etenkin kesäkausiksi ja haemme alueelle uusia tekijöitä myös kesälle 2023. Näillä näkymin ainakin konttiravintolan toiminta alueella jatkuu.

Lielahden kartanon käyttö

Lielahden kartano kuuluu Tampereen kaupungille, joka linjaa lähivuosina kiinteistön tulevaa käyttöä. Kaupunkikulttuuriyksikkö on myös hakenut kartanon Galleria Muuntotilaan ja yläkerran huoneeseen 205 kulttuurin tekijöitä. Haun tuloksista ilmoitetaan vuodenvaihteessa.

Alakulttuurin säilyminen, Kennelin skeittaustoiminta

Skeittaus jatkuu Kennelillä toistaiseksi. Lisäksi lajin edellytykset paranivat, kun Muovitehtaalle valmistuivat isot tarkoitukseen remontoidut tilat, jotka palvelevat skeittaustoimintaa vuosiksi eteenpäin. Pitkällä tähtäimellä avainasemassa ovat Tampereen kaupungin linjaukset liikunta- ja nuorisotoiminnan muotojen taloudellisesta tukemisesta.

Hiedanranta on edelleen monenlaisten toimijoiden ja tapahtumien käytössä. Toimintaa saa myös ehdottaa, joskin sisätiloja on toistaiseksi niukasti tarjolla. Tampereen kaupunki myös tukee ja myöntää avustuksia monenlaiseen toimintaan, myös Hiedanrannassa.

Frisbeegolfradan kunto ja ylläpito, kuntoilupaikka

Radan väylärakenteet on tehty väliaikaisina (ei syväperustaisina), sillä Sellupuiston lopullisista suunnitelmista ja mahdollisesti vaadittavista muutoksista ei radan perustamisen aikaan ollut tarkkaa tietoa. Sellupuiston frisbeegolfrata kuuluu muiden Tampereen kaupungin viheralueiden tapaan Viheralueet- ja hulevedet-yksikön hallintaan ja niitä kunnossapitää Tampereen infra.

Kuntoilupaikalle pyrittiin löytämään sopivaa sijaintia kesälle 2022, mutta suunnitelmia ei onnistuttu yhteensovittamaan muun toiminnan kanssa. Tavoitteena on edelleen pystyttää kuntoilupaikka mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Asumisoikeusasunnot, asumisen hinta Hiedanrannassa

Alueelle tulee monipuolisesti asuntoja, myös kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Kohtuuhintaiseen asuntotuotannon osuus Hiedanrannassa on vähintään 30 prosenttia.

Tuleehan sinulle jo Hiedanrannan uutiskirje?

Voit tilata sen sähköpostiisi täältä!

Foto: Kuvauspalvelu Salopino