Hiedanrannan palvelut

Tervetuloa syömään, kahvittelemaan, kokoustamaan tai muuten viihtymään kulttuurin pariin! Hiedanranta tarjoaa tekemistä ja puitteet niin vapaa-ajan viettoon kuin työhön. Voit myös vuokrata työtilaa, kokoustiloja ja tiloja tapahtumille. Koronavirustilanne vaikuttaa valitettavasti tällä hetkellä tilojen käyttöön ja varaamiseen.

Kartanokahvila Mielihyvin

Sopimusvuori ry:n ylläpitämässa kahvilassa on tarjolla suolaisia ja makeita leivonnaisia, virvokkeita ja jäätelöä. Voit lainata pihapelejä ja pelata upeissa järvimaisemissa kartanon puutarhassa. Kahvilassa järjestetään myös pienimuotoisia tapahtumia, yhteisöllisiä tapaamisia sekä näyttelyitä. Kahvilassa työskentelee palkatun henkilökunnan lisäksi kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita.

Kartanokahvilan aukioloajat 1.10.2021 alkaen

ti-to klo 10-16 ja pe klo 10-15.

Viikonloppuisin tapahtumien mukaan.

ti-pe klo 10-17 ja la-su klo 11-17
Osoite: Tehdaskartanonkatu 38

Kartanokahvila Facebookissa


Katutaso – kauppa ja kulttuuritila

Katutaso on rosoisen tunnelmallinen 90 neliöinen vanha paja. Siellä on vanha ahjo, selluprässi ja muita elementtejä muistuttamassa tehdasalueen historiasta. Se sijaitsee pajan alakerrassa ja tilaan on esteetön pääsy vaikkakin lattia on epätasainen paikoitellen. Nyt Katutaso toimii kauppana ja siellä on myynnissä monipuolisesti pajalaisten käsitöitä ja taidetta. Kauppa on avoinna joka keskiviikko klo 14-18 ja lauantaisin klo 11-16. Tervetuloa tutustumaan!

Katutaso toimii pajalaisille yhteisen kaupan ja gallerian pitämiseen sekä työpajojen järjestämiseen. Se on kuitenkin myös tila kaikille, sillä tilaa voi vuokrata omaan kulttuuritoimintaan. Lisätietoa vuokrausmahdollisuudesta hiedanrannanpaja@gmail.com.

Paja Facebookissa


Kaupunkipyörät

Kesäkaudella Hiedanrannassa voi ottaa käyttöönsä tai jättää parkkiin EasyBike:n polkupyörän. Parkit löytyvät Lielahden kartanon edessä, Kuivaamon sisäänkäynnin edessä ja Paasikiventien päädyssä. Kävely- ja pyörätie kulkee Paasikiventien alikulkutunnelilta Lielahden kartanolle ja siitä eteenpäin Niemenrantaan.

Kävelijät ja pyöräilijät pääsevät edelleen myös Lielahden kauppa-alueen läpi Lielahdenkadulle, josta käännytään Hiedanrantaan ja tehdasalueelle.

EasyBike-kaupunkipyörät


Viihtymään

Hiedanrannassa toimii myös monia muita palveluja harrastuksista taiteen ja kultuurin piiriin. Tule tapahtumiin, skeittaamaan, urheilemaan, ihailemaan katutaidetta tai vaikka käsityö-ostoksille! Tässä muutama esimerkki:

Kenneli D.I.Y. on Suomen suurin betoninen sisäskeittihalli kaikenikäisille harrastajille. Halli on laajentunut Pirkanmaan Kaarikoirien toimesta ansiokkaasti myös ulkotiloihin.

Spraycankontrolin katutaidepuistossa voi nähdä graffitia ja muraaleja yli 200 tekijältä, jotka tulevat yli 20 maasta ja neljältä mantereelta. Töitä alueella on reilun 3000m2 edestä, mikä tekee siitä Suomen isoimman graffiti- ja katutaidepuiston.

Sellupuiston frisbeegolfrata käsittää yhdeksän rataa ja sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin harrastajille.

Lisää mahdollisuuksia ja toimijoita Kulttuuri-sivulla

Kuva: Samuli Halén


Opaskierrokset

Tampereen matkailuoppailta voi tilata maksullisia opastettuja kierroksia Hiedanrannassa.

Tulevaisuuden kaupunginosa täynnä historiaa

Hiedanrannan opastuksella kuullaan alueen ja sen rakennusten – kuten näyttävän kartanon ja vanhojen tehdaskiinteistöjen – historiasta, nykyhetken tilanteesta ja tulevasta käytöstä. Kierroksella perehdytään myös tulevaan Hiedanrannan asuinalueeseen, josta on tarkoitus tulla 2050-lukuun mennessä yli 20 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan moderni kaupunginosa, jossa kukoistavat uudet kiertotalouden ja kestävän kehityksen innovaatiot. Kierros alkaa Lielahden kartanolta (Tehdaskartanonkatu 38), päätös samaan paikkaan. Kesto 1,5 tuntia tai sovittavissa.

Hiedanranta – Nottbeckien Lielahti

Finlaysonin tehtaan omistajat Nottbeckit jättivät jälkensä paitsi Tampereen historiaan myös Lielahteen, jossa heillä oli muun muassa upea kartano ja maataloustila. Millaisena Nottbeckien aika näyttäytyy Hiedanrannan alueella nykyään?

Opastustilaukset:
Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut
041 730 2242
opasvaraukset@tampere.fi


Vuokrattavat tilat

Tilojen varauksessa tulee noudattaa voimassa olevia Pirkanmaan alueellisen koronaryhmän rajoituksia ja suosituksia.

Kokoushuoneet Wilhelm ja Marie käyvät turvavälein 15 ja 8 hengen kokoustajalle ja tarjoavat perustason kokoustekniikan. Tiloja voi varata Hiedanrannan alueeseen liittyvään toimintaan ja varaaminen vaatii ilmaisen rekisteröitymisen.

Varaa tila Varaamo-palvelusta

Lielahden kartanon aulaa, kartanopuistoa sekä saunalavaa voi varata maksutta syrjimättömiin ja ilmaisiin, ei kaupallisiin tapahtumiin ja esityksiin. Aulaan mahtuu 20 henkeä turvavälein siirreltävin istumapaikoin. Kartanolta saa käyttöön myös kevyen äänentoiston ja videotykin. Aulan ja puistojen varauksesta saa lisätietoja kaupunkikulttuuriyksiköltä.

Kartanokahvila Mielihyvin on vuokrattavissa iltaisin ja viikonloppuisin max 25 hengen tilaisuuksiin (tai voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti), tarjoilijat ja tarjottavat löytyvät talon puolesta. Tiedustelut: 044 4554 777

Työtila vuokralle Hiedanrannasta? Lielahden kartanon ja Jukolan osalta kysy lisää kaupungin Tilaomaisuuden hallinnasta. Muiden kiinteistöjen tiloja voi tiedustella kiinteistöpäällikkö Lasse Alkulalta, yhteystiedot täällä.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere