Nähtävää ja tehtävää Hiedanrannassa

Kartanokahvila Mielihyvin

Sopimusvuori ry:n ylläpitämässä kahvilassa on tarjolla suolaisia ja makeita leivonnaisia, virvokkeita ja jäätelöä. Kartanon terassi puiston puolella tarjoaa upean järvimaiseman. Kahvilassa järjestetään myös pienimuotoisia tapahtumia, yhteisöllisiä tapaamisia sekä näyttelyitä. Kahvilassa työskentelee palkatun henkilökunnan lisäksi kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita.

Kartano palvelee
ti-su klo 11-17
ma suljettu

Osoite:
Lielahden Kartano, Tehdaskartanonkatu 38

Kartanokahvila Facebookissa

Kuva: Pasi Tiitola


Blokki Bar & Kitchen

Blokki -konttiravintola tarjoilee Hiedanrannassa jo kolmatta kesää rouheaa streetfoodia ja laajan juomavalikoiman. Viihdyttävällä ulkoilmaolohuoneella on tänä kesänä myös suuri kattoterassi.

Aukioloajat
ma-ti klo 12-19
ke-to klo 12-21
pe-la klo 12-22
su klo 12-20

Osoite:
Tehdaskartanonkatu 36

Blokki Street Food Instagramissa


Katutaso-kauppa

Hiedanrannan Paja:n kauppa palvelee alakerrassa 1.6.-26.8.

Katutaso-kauppa on rosoisen tunnelmallinen tila, josta löytyy vanha ahjo, selluprässi ja muita elementtejä muistuttamassa tehdasalueen historiasta. Kaupasta löytyy monipuolisesti pajalaisten käsitöitä, designia ja taidetta. Tervetuloa tutustumaan ja ostoksille!

Kauppa avoinna
ke-pe klo 12-18
la klo 11-17

Osoite:
Tehdaskartanonkatu 28

Tutustu pajalaisiin!


Galleria Muuntotila

Muuntotila on nykytaidegalleria Lielahden kartanolla, ylläpitäjänä Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Muuntotila on tarkoitettu ensisijaisesti ammattikuvataiteilijoiden ja kulttuurialan kolmannen sektorin toimijoiden näyttelyille. Näyttelytoiminnan yleisenä tavoitteena on kuvataiteen ilmiöiden tunnetuksi tekeminen ja monipuolisen ja korkeatasoisen näyttelyohjelmiston tarjoaminen Tampereen alueella. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Galleria avoinna
ma suljettu
ti-pe 11-17
la-su 12-18

Tulevat näyttelyt:
3.6.–25.6. Ella Tahkolahti
1.7.–23.7. Leena Kouhia, Reka Kiraly, Tapani Rinne
29.7.–20.8. Rajataide ry
26.8.–17.9. Ruusu-Maria Lappalainen

Osoite:
Lielahden Kartano, Tehdaskartanonkatu 38

Gallerian sivuille


Puistoruokailu

Tänä kesänä Tampereen kaupungin Puistoruokailu järjestetään myös Hiedanrannassa!

Puistoruokailujen toiminta on tarkoitettu alle 16-vuotiaille tamperelaisille ja järjestetään maanantaista torstaihin kesä-heinäkuussa. Klo 11 järjestetään ohjattua toimintaa, kuten liikuntaa, askartelua, pelejä, leikkejä tai musiikkia. Klo 12 alkaa varsinainen ruokailu, jolloin tarjolla on maksuton ateria lapsille ja nuorille.

Ruokailu on avointa kaikille eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Puistoruokailuun toivotaan otettavan mukaan omat astiat kestävän kehityksen hengessä.

Puistoruokailun ruoat valmistaa Pirkanmaan Voimia. Voit tutustua etukäteen puistoruokailujen ruokalistaan eRuokalista-palvelussa.

Puistoruokailun päiväkohtaista ohjelmaa päivitetään Facebookissa ja tapahtumakalenterissa.

Osoite:
Lielahden kartanon puisto, Tehdaskartanonkatu 38

Puistoruokailu Facebookissa


Kesäjooga

Lielahden kartanopuistossa joogataan Joogariinan ohjauksessa läpi kesän!

Juhannukseen saakka joogapäivä on keskiviikko klo 18-19, ja 27.6. joogapäivä vaihtuu tiistaille. Joogatunnin hinta on 8 euroa ja joogaan osallistujat saavat kupongin, jolla saa -15% Kartanokahvila Mielihyvin tarjonnasta. Joogapäivät löytyy tapahtumakalenteristamme ja Joogariinan Facebookista.

Tunneilla on säävaraus. Viileä sää ei haittaa, mutta märkä maa, sade tai kova tuuli voivat peruuttaa tunnin. Tunti vahvistetaan/perutaan viimeistään 2 tuntia aikaisemmin ja siitä infotaan tässä fb-tapahtumassa sekä Joogariinan instagram- ja facebook storeissa.
Jos haluat ennakkoilmoittautua, saat silloin sähköpostiisi erillisen vahvistuksen/peruutuksen tunnista. Ilmoittautuminen onnistuu täältä.

Jooga on hengityksen rytmissä tehtävää, kehoa avaavaa, liikuttavaa ja rentouttavaa flow-joogaa, mikä sopii kaikille. Kesätunneilla on rento meininki ja mukaan ovat aina tervetulleita kaikki, joogataustaan katsomatta. Myös ensikertalaiset!

Opettajanasi on Joogariina alias Riina Tervaoja, RYT200-sertifioitunut Vinyasa flow -ohjaaja sekä yin- ja aerial joogan sekä Yin Tonics-joogaohjaaja, joka on ohjannut joogaa niin studioilla, toimistoilla kuin puistoissa vuodesta 2018 lähtien hyvin erilaisille joogaryhmille.

Kesäjooga Facebookissa!


Graffitiseinä

Hiedanrannan Kehitys Oy on hankkinut alueelle kaksi käytettyä merikonttia, joiden lisäksi maalattavana ovat jo aiemmin käytetyt hirsi- ja vaneriseinät. Tampereella uutta on mahdollistaa tyhjien spraymaalipurkkien kierrätys heti alueella toisen merikonteista päädyssä olevasta luukusta. Nykyohjeiden mukaisesti purkit kierrätetään varmuuden vuoksi ongelmajätteenä.

Maalaamisen säännöt ovat samanlaiset kuin Tampereen toisessa vapaassa taidekäytössä olevalla graffitiseinällä Tampereen Taidemuseon edustalla. Kuka tahansa saa maalata, tyhjät maalipurkit kierrätetään ja ympäristö pidetään siistinä. Alueen löydät tehtaan ja saunalavan välistä.


Harrastamaan

Hiedanrannassa toimii myös monia muita palveluja harrastuksista taiteen ja kultuurin piiriin. Tule tapahtumiin, skeittaamaan, urheilemaan, ihailemaan katutaidetta tai vaikka käsityö-ostoksille! Tässä muutama esimerkki:

Kenneli D.I.Y. on Suomen suurin betoninen sisäskeittihalli kaikenikäisille harrastajille. Pirkanmaan Kaarikoirat ovat laajentaneet hallia myös ulkotiloihin. Uusi skeittausta varten remontoitu halli löytyy Muovitehtaalta, osoitteesta Tehdaskartanonkatu 16.

Sellupuiston frisbeegolfrata käsittää yhdeksän rataa ja sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin harrastajille.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere


Opaskierrokset

Tampereen matkailuoppailta voi tilata maksullisia opastettuja kierroksia Hiedanrannassa. Yleisölle pääsymaksuttomista ja kaikille avoimista kierroksista, joita järjestetään pääasiassa kesäaikaan, kerromme tapahtumakalenterissamme.

Tulevaisuuden kaupunginosa täynnä historiaa

Hiedanrannan opastuksella kuullaan alueen ja sen rakennusten – kuten näyttävän kartanon ja vanhojen tehdaskiinteistöjen – historiasta, nykyhetken tilanteesta ja tulevasta käytöstä. Kierroksella perehdytään myös tulevaan Hiedanrannan asuinalueeseen, josta on tarkoitus tulla 2050-lukuun mennessä yli 20 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan moderni kaupunginosa. Kierros alkaa Lielahden kartanolta (Tehdaskartanonkatu 38), päätös samaan paikkaan. Kesto 1,5 tuntia tai sovittavissa.

Hiedanranta – Nottbeckien Lielahti

Finlaysonin tehtaan omistajat Nottbeckit jättivät jälkensä paitsi Tampereen historiaan myös Lielahteen, jossa heillä oli muun muassa upea kartano ja maataloustila. Millaisena Nottbeckien aika näyttäytyy Hiedanrannan alueella nykyään?

Opastustilaukset:
Elämys DMC
tampere@elamysgroup.com
09 2510 2096, ma-to klo 9–17 ja pe 9–16

Sivun pääkuva: Video Kalliala


Hiedanranta somessa