Alueen yhdistyksiä

Hiedanrannan Paja ry

Paja on tamperelaisten käsityöläisten ja taiteilijoiden yhteisö, joka on syntynyt hiljalleen eri alojen kädentaitajien muutettua toimintansa Hiedanrantaan. Ideana on edistää avointa käsityöläiskulttuuria ja tarjota kokemuksia sekä palveluita niin lähiseudun asukkaille kuin matkailijoille. Pajalta löydät muun muassa lasinpuhaltajan, muusikoita, kuvataiteilijoita, suutareita ja verhoilijoita.

Käsitöitä ja taidetta saa ostaa myös kotiinviemisiksi. Pajan ovet ovat aina avoinna yleisölle, vaikka kaikilla talon toimijoilla ei vakituisia aukioloaikoja olekaan. Tervetuloa tutustumaan – joko etukäteen sovitusti tai astumalla rohkeasti sisään!

Kuva: Teemu Raassina

Hiedanrannan Paja

Pirkanmaan Kaarikoirat ry – Skeittihalli Kenneli D.I.Y.

Pirkanmaan Kaarikoirat ovat rakentaneet Hiedanrantaan Suomen suurimman betonisen sisäskeittihallin kaikenikäisille harrastajille ja ammattilaisille. Skeittihalli on laajentunut myös kaikille avoimeen ulkopuistoon. Yhdistyksen tarkoituksena on kaari- eli transitiorullalautailun edistäminen.

Yhdistys toimii pääosin Tampereen alueella, mutta ei kaihda kaariskeittauksen edistämistä muillakaan paikkakunnilla tai ulkomailla. Skeittaus Kuivaamon uudella puolella päättyi 2022 alussa, mutta jatkuu tarkoitukseen remontoidulla Muovitehtaalla, osoitteessa Tehdaskartanonkatu 14.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Pirkanmaan Kaarikoirat ry

Sopimusvuori ry

Sopimusvuori ry tuottaa Tampereella sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan lisäksi myös päihdetyön yksilö- ja ryhmätoimintaa. Hiedanrannassa sijaitsee yksi Sopimusvuori ry:n yksiköistä, joka tarjoaa valmentavaa kuntouttavaa työtoimintaa ja psykososiaalisen tuen palveluita neljässä eri tiimissä Lielahden Kartanolla. Kartanokahvila Mielihyvin, kartanon pehtoorit ja konttuuri mahdollistavat ammatillisia ja sosiaalisia taitoja mielekkäissä catering-, kiinteistö-, toimisto ja viestintätehtävissä. Sopimusvuori järjestää yhdessä alueen toimijoiden kanssa kaikille avoimia tapahtumia ympäri vuoden ja tarjoaa mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön.

Hiedanrannassa toimii kaksi hanketta, joiden avulla kehitetään toimintaan. Tule! Tulevaisuus toi meidät yhteen Tule!-hanke ja Kierto – Kiertotaloudesta kasvua Kierto-hanke.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Sopimusvuori ry

Tampereen Valokuvausseura

Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä osaamista ja saattaa yhteen tamperelaiset harrastajat. Valokuvausseurassa yksilölaji muuttuu mukavaksi sosiaaliseksi harrastukseksi. Seuraan kuuluu kaiken ikäisiä, luontokuvaajista henkilökuvaajiin, kalustona järjestelmäkamera tai kännykkä.

Seuralla on Lielahden kartanossa valokuvausstudio ja filmikuvaajia varten pimiö. Jäsenyyden myötä voi harjoitella kuvan valaisua sekä pimiössä kehittää filmi- ja mustavalkokuvauksen taitoja. Kartanon upeassa miljöössä järjestetään valokuvanäyttelyitä sekä valokuvauksen kursseja aloittelijoille ja kokeneimmille kuvaajille.

Kuva: Studiokurssi / Valokuvausseura

Tampereen valokuvausseura

SpraycanKontrol ry

Katutaideyhdistyksellä on Galleria Heitto ja työtila Hiedanrannan Pajalla. Yhdistys on toteuttanut alueelle myös Suomen suurimman katutaidepuiston, jossa on vapaasti maalattavia alueita.

Spraycankontrol

SAWU-säätiö

SAWU-säätiö tukee ja edistää tiedettä, taidetta, kulttuuria, urheilua ja hyvinvointia sekä vähentää eriarvoistumista ja syrjäytymistä.

Säätiöllä on yhdeksän työpajaa eri puolilla kaupunkia. Pajat tarjoavat mielekästä tekemistä kuntouttavassa työtoiminnassa oleville. Pajatoiminnassa saa arvokasta kokemusta yhteisestä tekemisestä ja sosiaalisia taitoja, joita tarvitaan siirryttäessä koulutukseen tai työelämään.

SAWUluova toimii Lielahden kartanon tiloissa, jossa on mahdollista tehdä mm. kirjoittamista, maalaamista, kädentaitoja ja teatteria. Kesäisin Näsijärven rantamaisemat ja kartanomiljöö mahdollistavat vaikka valokuvaamisen ja puutarhatyöt. Pajalle ei tarvita aiempaa kokemusta taidealoilta ja pajalaisllla on mahdollisuus vaikuttaa pajan toiminnan sisältöön.

SAWU-säätiö