Yritykset

Tulevaisuuden Hiedanrantaan on suunniteltu työpaikkoja 10 000 tekijälle. Jo nyt Hiedanrannassa toimii alueen kävijöitä palvelevia, kulttuuria ja taidetta sekä uutta teknologiaa ja kiertotaloutta hyödyntäviä yrityksiä. Olisiko sinunkin yritykselläsi paikka Hiedanrannassa?

Kasvitehdas

Evergreen Farm Oy kehittää Hiedanrannassa suljettuun kiertoon ja keinoälyyn perustuvaa viljelyä. Kasvatusjärjestelmässä taimet ovat istutettuina isoihin sylintereihin, joiden sisällä virtaa ravinneliuos. Tarvittava valo saadaan led-valaisimista.

Evergreen Farm Oy
Ali Amirlatifi
050 390 3333


Älykäs sanitaatio

Kulttuuritila Kuivaamon koko sanitaatio on toteutettu vedettömästi. Kuivakäymälöitä on 13 ja vedettömiä urinaaleja kuusi kappaletta. Digi Toilet Systems Oy:n suunnittelema kokonaisuus on merkittävä pilotti Pohjoismaiden mittakaavassa.

Erottelevat kuivakäymälät mahdollistavat myös ravinteiden kierrätyksen ja kuluttavat vähemmän vettä ja energiaa kuin vesivessat. Hiedanrannan Kuivaamon kuivakäymälöistä lähtenyt kehitystyö etenee etäohjattaviksi ja -seurattaviksi käymälöiksi. Kompostori työstää käymälän kiinteät jätteet lannoitteeksi.

Digi Toilet Systems Oy (DTS)
Raini Kiukas
050 572 2257


CO2-negatiivinen biohiilivoimalaitos

Carbofex Oy:n voimalaitos tuottaa Hiedanrannassa biohiiltä. Sitä voidaan käyttää kasvualustana ja maanparannusaineena. Biohiilen avulla voidaan myös suodattaa epäpuhtauksia maasta, vedestä ja ilmasta. Voimalaitos tuottaa tällä hetkellä myös CO2-negatiivista lämpöenergiaa Tampereen Sähkölaitos Oy:n kaukolämpöverkkoon ja Hiedanranta on Suomen ensimmäinen CO2-negatiivisen kaukolämmön asiakas.

Carbofex Oy
Sampo Tukiainen
041 593 265


Uusiutuvan energian keksintöjä

Hiedanrannassa toimiva Polar Night Energy Oy (PNE) kehittää uusia energiaviisaita ratkaisuja. Toiminnan ytimessä on aurinko- ja tuulivoimalla tuotetun energian varastointi hiekkaan. Energia voidaan käyttää rakennuksen lämmitykseen tai siirtää kaukolämpöverkkoon.

Pilottilaitoksen kapasiteetti on kolme megawattituntia ja hiekka voidaan lämmittää siinä jopa +500 °C asteeseen. Tuoreimpia tuotteita on huippulämpölaitos, jolla aiemmin varastoitua lämpöä voidaan ottaa käyttöön kovimpien pakkasten aikana.

Polar Night Energy Oy
Tommi Eronen
etunimi.sukunimi@pne.fi


Käsityötä ja taidetta Hiedanrannan Pajalla

Hiedanrannan Paja on tamperelaisten käsityöläisten ja taiteilijoiden yhteisö. Toiminnan ideana on edistää avointa käsityöläiskulttuuria ja tarjota kokemuksia sekä palveluita niin lähiseudun asukkaille kuin matkailijoille. Pajalta löydät muun muassa lasinpuhaltajan, sepän, muusikoita, kuvataiteilijoita, suutareita ja verhoilijoita.

Hiedanrannan Paja