Kulttuurin välitilat

Galleria Muuntotila
Operaatio Pirkanmaan pilotoima Välitilamalli tarjoaa väliaikaisesti tyhjillään olevia tiloja maksutta kulttuuri- ja taidetoimijoiden käyttöön avoimen haun kautta. Tällä mallilla voidaan helpottaa väliaikaisesti kulttuurialan toimijoiden tilatarvetta. Välitilat tarjoavat myös mahdollisuuden paikkasidonnaisien konseptien luomiseen tai uudenlaisen toiminnan pilotointiin. Tilat luovutetaan maksutta kulttuuri ja taidetoimijoiden käyttöön: työskentelyyn ja teosten valmistamiseen, teosten esittämiseen tai näyttelyihin, projektien toteuttamiseen tai avoimeen yhteisölliseen kulttuuritoimintaan.

Hiedanrannassa on annettu Välitila-mallin käyttöön kaksi tilaa: Galleria Muuntotila sekä huone 205 yläkerrasta. Kulttuurin Välitilojen neljäs haku käynnistyi 1.11. ja on auki 10.12. saakka!

Kulttuurin välitilat

Heikki Kovalainen: Kirjailijan työtila


Työskentelyyn kuuluu kahden romaanikäsikirjoituksen viimeistely julkaisua varten, joista toinen käsittelee suomalaista äärioikeistoa ja toinen Jean Sibeliusta. Lisäksi Kovalainen järjestää kahden viikon välein avoimen keskustelutilaisuuden Lielahden kartanon aulassa, joissa on myös kirjallisuuteen liittyviä esityksiä ja luentoja. Vierailijoiksi kutsutaan paikallisia kirjailijoita ja kulttuuritoimijoita, jotka saavat tapahtumista näyteikkunan myös omille työn alla oleville projekteille.

Sijainti: Lielahden kartanon huone 205
Toiminta-aika: 7.8.2023–7.2.2024

Heikki Kovalainen

Essi Koivula: Tanssitaiteilijan työ-, esitys- ja työpajatila

Koivula käyttää välitilaa henkilökohtaisena työtilanaan, esitystilana sekä työpajatilana. Hän yhdistää omat taiteelliset mielenkiinnon kohteensa ja tavoitteensa kartanon historiaan sekä sen nykyisten käyttäjien toimintaan. Koivulan konseptissa yhdistyy itsenäinen työskentely sekä kaikille avoin toiminta, jolla pyritään tavoittamaan myös alueen toimijoita ja asukkaita.

Sijainti: Lielahden kartanon Galleria Muuntotila
Toiminta-aika: 16.10. –31.12.2023

Essi Koivula

Linda Kuha & Bas van der Kruk: Tanssiesitys “Life is an introduction to death”

Välitilassa valmistettava Life is an introduction to death -teos on karnevalistinen, konseptuaalinen ja fyysinen johdanto ja juhla, joka käsittelee elämän päättymistä. Koreografit Linda Kuha ja Bas van der Kruk tutkivat johdannon käsitettä sekä väistämätöntä kuolemaa. Kukaan ei tiedä mitä sen jälkeen tapahtuu – vai tapahtuuko mitään. Mitä elämän pituinen johdanto voi kertoa meille kuolemasta ja kuolemisesta?

Sijainti: Lielahden kartanon Galleria Muuntotila
Toiminta-aika: 2.1. –15.2.2024

Linda Kuha

Tuija Touhunen & Mia Tiihonen: Yhteisnäyttely

Työparin tarkoituksena on työstää ja rakentaa kolmen kuukauden aikana taiteellinen kokonaisuus, joka yhdistää tanssia, performanssitaidetta ja installaatioita. Yhteistyön tuloksena syntyvä näyttely avataan yleisölle kuukauden ajaksi. Osana näyttelyä tilassa toteutetaan myös esitystoimintaa. Taiteilijat ovat inspiroituneet näyttelytilan tarjoamista puitteista, ympäristöstä sekä paikan aikakerroksista. Installaatioiden työstäminen on vuoropuhelua tilan ja taiteilijoiden kesken.

Sijainti: Lielahden kartanon Galleria Muuntotila
Toiminta-aika: 16.2.–14.4.2024

Tuija Touhunen

Mia Tiihonen