Hiedanrannan Paja

Paja on historiallinen rakennus ja yhteisö Tampereen Hiedanrannassa, josta löydät eri alojen käsityöläisiä ja taiteilijoita. Käsityöläisten tuotteita voi ostaa kotiinviemisiksi, useimmilla on myös verkkokauppa.

Pajan Katutaso-kauppa palvelee jälleen kesän ajan! Katutasosta löytyy Hiedanrannan Pajalla valmistettuja käsitöitä, taidetta ja design-tuotteita. Kauppa on avoinna kesän ajan aina 18.8. saakka ke-la klo 11-18 ja su 12-16.

Katutaso-kauppa

Osoite: Tehdaskartanonkatu 28, 33400 Tampere

Hiedanrannan paja

Hiedanrannassa järjestetään kesälauantaisin kädentaidon työpajoja!

Tule mukaan työpajoihin kokeilemaan kasvivärjäystä, valmistamaan oma hiuspanta tai lampunvarjostin sekä maalaamaan kesäkukkia koristelaatalle.

La 8.6. Lankojen kasvivärjäys – Eijan Kudontaputiikki (peruttu)
La 15.6. Hiuspantatyöpaja – Humbugi asuste
La 29.6 Tile Painting Workshop – BehDesign
La 6.7. Lampunvarjostintyöpaja – Verhoiluliike Tuija Jaakkonen

Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen ja rajallinen määrä paikkoja.

Ilmottaudu mukaan!

Hiedanrannan Pajan tekijöitä

Ateljee EW

Uniikkien jalkineiden valmistusta käsityönä Pajan toisessa kerroksessa. Yksilölliseen lopputulokseen päästään yhdistämällä asiakkaan visio unelmakengistä, suutarin ammattitaito sekä vaihtuvat ylijäämänahkavuodat. EW:ltä löytyy paitsi kengät, myös pieni laukkumallisto sekä nahkaisia pientuotteita.

Ateljee EW
Eijan Kudontaputiikki

Eija valmistaa mittatilauksesta mattoja ja muita sisustustekstiilejä. Putiikissa valmistuu myös pienissä erissä käsinvärjättyjä lankoja, joita Eija valmistaa myös tilauksesta. Työtila löytyy Pajan ensimmäisestä kerroksesta eteläpäädyn sisäänkäynnin yhteydestä.

Eijan Kudontaputiikki
Humbugi Accessories

Humbugi on nahkalaukkuja, -asusteita ja -koruja valmistava yritys Pajan toisessa kerroksessa. Ajattomat ja tyylikkäät nahkatuotteet valmistetaan vastuullisesti kiertotalousperiaatteella.

Humbugi Accessories
Katztudio Glassworks

Dylan ja Greta Katzin lasihytissä syntyvät ilman muottia puhalletut koriste- ja lasiesineet. Taiteilijapariskunta on puhaltanut lasia Hiedanrannan Pajalla jo vuodesta 2016 Tehdaskartanonkadun päädyssä, ensimmäisessä kerroksessa.
Dylan ja Greta järjestävät lasinpuhalluskursseja ja -työpajoja, joissa pääsee valmistamaan itse alusta loppuun lasiesineen henkilökohtaisella ohjauksella.

Katztudio Glassworks
BehDesign

BehDesign on lifestyle-brändi, joka valmistaa erilaisia tekstiilejä ja elegantteja keramiikkaesineitä Pajan toisessa kerroksessa. BehDesign yhdistää käsityön, kestävän kehityksen ja ainutlaatuisen suunnittelun.

BehDesign
Verhoiluliike Tuija Jaakkonen

Tuijan työtä on huonekalujen kunnostus ja verhoilu. Työhuoneella hoituvat niin perinteiset, jousitetut kalusteet kuin nykykalusteet, samoin verhojen ja sisustustekstiilien ompelu. Tuijan työtilat ovat toisessa kerroksessa.

Verhoiluliike Tuija Jaakkonen
33way

Markus valmistaa reunoskenkiä mittatilauksena täysin asiakkaan toiveiden mukaan. Työnalla on tarkoitus laajentaa myös laatukenkiin. Markus löysi oman intohimonsa nahkatöistä kun valmisti itselleen vyötä. Materiaali innosti hyödyntämään sen ominaisuuksia ulkonäössä, kestävyydessä sekä mukavuudessa. 33way:n työtila Pajan toisessa kerroksessa.

33way
Aleksi ja Meri Korpela

Aleksi ja Meri Korpela ovat taiteilijapari joka työskentelee monipuolisesti taiteen eri aloilla. Korpelat kuvittavat ja kirjoittavat lastenkirjoja, tekevät kuvataidetta, veistoksia sekä graafista suunnittelua. Meri Korpela työskentelee myös arkkitehtina.

Aleksi ja Meri Korpela
Rotvalli Art

Valokuvataiteilija Mimosa Laakso tekee henkilökuvauksia omalla rohkeasti raflaavalla tyylillään. Kuvaukset ovat kiireettömiä ja etusijalla on ihmisten aito kohtaaminen. Studio sijaitsee pajan toisessa kerroksessa ja kuvaukset toteutetaan ensisijaisesti Hiedanrannan ympäristössä. Tule luomaan rennolla improvisaatiolla uniikkeja kuvia, päivitä profiilikuvasi, ikuista yhteinen taival tai tilaa tapahtumaan taltioimaan tunnelmia ja ihmisiä.

RotvalliArt
Samuli Parkkinen

Samuli Parkkinen on monialainen taiteilija ja lasinpuhaltaja, joka valmistaa pääasiassa moderneja taideryijyjä Pajan toisessa kerroksessa. Lähtäkohtana on taiteilijan oma visio ja taiteen tekeminen, mutta myös valikoidut tilaustyöt kuuluvat repertuaariin.

Samuli Parkkinen
C.H.Dahl

Carita valmistaa Hiedanrannan Pajalla taide- ja sisustustekstiilejä sekä taidelankaa, joiden materiaalit hän värjää itse. Carita saa inspiraationsa tutkimalla ja kokeilemalla materiaalien / värien tarjoamia mahdollisuuksia.

Roihu Glass
Roihu Glass
Mara Balls

Mara Balls aka Maria Mattila on muusikko, kuvataiteilija ja Mara Balls -nimisen yhtyeen laulaja-kitaristi. Mara on viimeiset 10 vuotta toiminut aktiivisesti tamperelaisen, omaehtoisen kaupunkikulttuurin tekijänä. Hän on käynnistänyt mm. sellaiset yhteisötaidetilat kuten Keltainen Talo, Kansankioski Romu & Random ja Onkiniemi Ateljee. Vuodesta 2020 alkaen hän on asunut ja toiminut talkkarina Ossi Somman veistospuistossa Siurossa. Hiedanrannassa Mara maalaa ja säveltää ja nauttii urbaanista sykkeestä vastapainona Siuron rauhalle.

Mara Balls
Taidos Oy

Pasi Salonen ja Sanna-Kaisa Hongisto kirjoittavat ja valokuvaavat taiteilijoiden, organisaatioiden ja median tarpeisiin. Tuotteita ovat mm. artist statement, näyttelytekstit, taidekritiikki ja esittelytekstit nettisivuille.

Taidos Oy
Titta Kallio

Titta Kallio maalaa öljyväreillä abstrakteja graafisia tauluja inspiraationa tunteet, ihmiset ja intuitio.

Dumboe
Dumboe

#hiedanrannanpaja