Katutaidepuisto aukeaa kesäkuussa

Uuden katutaidepuiston avajaisia vietetään kesäkuussa! Uusi katutaidepuisto koostuu tilausteoksista, vapaasti maalattavista graffitiseinistä sekä tapahtumallisuudesta. Alue rakentuu pellitettyjen konttien ympärille. Vanhan katutaidepuiston purkaminen on aloitettu.

Hiedanrannan katutaidepuistosta löytyy noin 250 metriä vapaasti maalattavaa pintaa ja lisäksi tilausteoksia. Hiedanrannan alueella on esillä myös mittava kokoelma muraaleita.

Hiedanrannan katutaidekokoelmaan kuuluvien teosten päälle maalaaminen on kielletty. Myös muualle kuin vapaasti maalattavaksi merkityille pinnoille maalaaminen on kielletty. Kunnioitetaan katutaiteilijoiden työtä ja annetaan kaikkien nauttia tilausteoksista vahingoittumattomina. Lisäksi arvostetaan alueen vanhoja historiallisia rakennuksia ja annetaan 1800-luvulla alkaneen toiminnan näkyä aitona osana Hiedanrannan tarinaa.

Kun maalaat Hiedanrannassa:

  • Pidä ympäristö siistinä. Hoida tyhjät spraypurkit niille varattuun keräilyastiaan ja muut roskat roskikseen.
  • Älä maalaa muualle kuin luvallisiin seiniin. Näin varmistat, että katutaiteella on jatkossakin luvallisia paikkoja alueella.
  • Harkitse, minkä päälle maalaat. Säästä piissit, joita muutkin selvästi arvostavat, ja valitse jokin toinen kohta omalle teoksellesi.
  • Kunnioita muita taiteilijoita. Älä sotke muiden töitä tägeillä, ja pyri peittämään kokonaan alla oleva työ omalla teoksellasi.
  • Testaile rauhassa treeniseinällä, jossa voit maalata huoletta kaiken päälle.