Tampereen kaupungin kulttuuritoiminta

Historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö kutsuvat värikkään kaupunkikulttuurin keskelle. Lielahden vanha teollisuusalue on ollut avoinna ihmisille, tapahtumille ja harrastuksille vuodesta 2016. Nykyään alueella järjestetään monenlaisia konsertteja, tapahtumia, näyttelyjä ja yhteisöllistä toimintaa.

Keltainen kissa esiintyy virtuaalitapahtumassa.

Galleria Muuntotila

Muuntotila on nykytaidegalleria Lielahden kartanolla, jota ylläpitää Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Näyttelyhaku järjestetään avoimen haun perusteella kerran vuodessa. Maksuton näyttelytila ja ennakkoluuloton kuratointi antavat tilaisuuden rohkealle kokeilulle. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Galleria Muuntotila

Muu näyttelytoiminta

Kartanokahvila Mielihyvin mahdollistaa matalan kynnyksen näyttelytilan. Näyttelyaikaa  voi kysyä henkilökunnalta tai Sopimusvuoren konttuurista.

Aulagalleria Lielahden Kartanolla sopii kuvataideharrastajille, opistoryhmille, yhdistyksille ja muille kolmannen sektorin toimijoille. Tila on jatkuvassa haussa.

Kulttuurin välitilat

Operaatio Pirkanmaan pilotoima Välitilamalli tarjoaa väliaikaisesti tyhjillään olevia tiloja maksutta kulttuuri- ja taidetoimijoiden käyttöön avoimen haun kautta. Tällä mallilla voidaan helpottaa väliaikaisesti kulttuurialan toimijoiden tilatarvetta. Välitilat tarjoavat myös mahdollisuuden paikkasidonnaisien konseptien luomiseen tai uudenlaisen toiminnan pilotointiin. Tilat luovutetaan maksutta kulttuuri ja taidetoimijoiden käyttöön: työskentelyyn ja teosten valmistamiseen, teosten esittämiseen tai näyttelyihin, projektien toteuttamiseen tai avoimeen yhteisölliseen kulttuuritoimintaan.

Hiedanrannassa on annettu Välitila-mallin käyttöön kaksi tilaa: Galleria Muuntotila sekä huone 205 yläkerrasta.