Nähtävää ja tehtävää Hiedanrannassa

Kartanokahvila Mielihyvin

Sopimusvuori ry:n ylläpitämässä kahvilassa on tarjolla suolaisia ja makeita leivonnaisia, virvokkeita ja jäätelöä. Kartanon terassi puiston puolella tarjoaa upean järvimaiseman. Kahvilassa järjestetään myös pienimuotoisia tapahtumia, yhteisöllisiä tapaamisia sekä näyttelyitä. Kahvilassa työskentelee palkatun henkilökunnan lisäksi kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita.

Kartano palvelee
ti-pe klo 11-17
la, su ja ma suljettu
Muutokset aukioloajoissa ilmoitetaan kartanokahvilan Facebook-sivuilla

Osoite:
Lielahden Kartano, Tehdaskartanonkatu 38

Kartanokahvila Facebookissa

Kuva: Pasi Tiitola


Galleria Muuntotila

Muuntotila on nykytaidegalleria Lielahden kartanolla, ylläpitäjänä Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Muuntotila on tarkoitettu ensisijaisesti ammattikuvataiteilijoiden ja kulttuurialan kolmannen sektorin toimijoiden näyttelyille. Näyttelytoiminnan yleisenä tavoitteena on kuvataiteen ilmiöiden tunnetuksi tekeminen ja monipuolisen ja korkeatasoisen näyttelyohjelmiston tarjoaminen Tampereen alueella. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Galleriatoiminta väistyy talvikauden ajaksi kulttuurin välitilatoiminnan myötä.

Osoite:
Lielahden Kartano, Tehdaskartanonkatu 38

Gallerian sivuille


Skeittaus

Kenneli D.I.Y. on Suomen suurin betoninen sisäskeittihalli kaikenikäisille harrastajille. Pirkanmaan Kaarikoirat ovat laajentaneet hallia myös ulkotiloihin. Uusi skeittausta varten remontoitu halli löytyy Muovitehtaalta, osoitteesta Tehdaskartanonkatu 16.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere


Opaskierrokset

Tampereen matkailuoppailta voi tilata maksullisia opastettuja kierroksia Hiedanrannassa. Yleisölle pääsymaksuttomista ja kaikille avoimista kierroksista, joita järjestetään pääasiassa kesäaikaan, kerromme tapahtumakalenterissamme.

Tulevaisuuden kaupunginosa täynnä historiaa

Hiedanrannan opastuksella kuullaan alueen ja sen rakennusten – kuten näyttävän kartanon ja vanhojen tehdaskiinteistöjen – historiasta, nykyhetken tilanteesta ja tulevasta käytöstä. Kierroksella perehdytään myös tulevaan Hiedanrannan asuinalueeseen, josta on tarkoitus tulla 2050-lukuun mennessä yli 20 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan moderni kaupunginosa. Kierros alkaa Lielahden kartanolta (Tehdaskartanonkatu 38), päätös samaan paikkaan. Kesto 1,5 tuntia tai sovittavissa.

Hiedanranta – Nottbeckien Lielahti

Finlaysonin tehtaan omistajat Nottbeckit jättivät jälkensä paitsi Tampereen historiaan myös Lielahteen, jossa heillä oli muun muassa upea kartano ja maataloustila. Millaisena Nottbeckien aika näyttäytyy Hiedanrannan alueella nykyään?

Opastustilaukset:
Elämys DMC
tampere@elamysgroup.com
09 2510 2096, ma-to klo 9–17 ja pe 9–16