Galleria Muuntotila

Muuntotila on nykytaidegalleria Lielahden kartanolla.  Galleriaa ylläpitää Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Muuntotila on tarkoitettu ensisijaisesti ammattikuvataiteilijoiden ja kulttuurialan kolmannen sektorin toimijoiden näyttelyille. Näyttelytoiminnan yleisenä tavoitteena on kuvataiteen ilmiöiden tunnetuksi tekeminen ja monipuolisen ja korkeatasoisen näyttelyohjelmiston tarjoaminen Tampereen alueella. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kesän 2024 näyttelyt

4.–26.5. Leena Lehti – Kaupunki
1.–20.6. Maija Ojanen
29.6.–21.7. Siina Levonoja
27.7.–18.8. Düsseldorf, residenssitaiteilija
24.8.–15.9. Christian Jütte

Gallerian aukioloajat:

ti-pe 10-17
la-su 12-18

Osoite:

Lielahden Kartano, Tehdaskartanonkatu 38

Gallerian sivuille

Kaupunki – Leena Lehti

Leena Lehden näyttely “Kaupunki” tutkailee ympärille levittyvää kaupunkitilaa, sen aikakerroksia ja valtasuhteita. Näyttely koostuu videoteoksesta ja valokuvasarjasta.

Kaupungistuminen on globaali ilmiö. Lehden näkökulma aiheeseen on Tampereella käynnissä oleva nopea muutos. Vaikka Tampere on maailman mittakaavassa pieni, ovat samat tapahtumat nähtävissä siellä. Kaupunki samanaikaisesti leviää, tiivistyy ja kasvaa ylöspäin. Kehityksen nimissä jättömaat ja vanhat rakennukset saavat väistyä.

Leena Lehti (TaM) on Tampereella työskentelevä mediataiteilija. Lehteä kiinnostaa ihmisen suhde ympäristöön, luontoon ja omaan kehoonsa. Hän hyödyntää teoksissaan vanhoja käsityömäisiä filmitekniikoita yhdistettynä digitaaliseen videoon ja valokuvaan.

Taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Pirkanmaan kulttuurirahasto ja Tampereen kaupunki.