Hiedanrannan Puutarhajuhlat 19.8.2023

Hiedanrannan Puutarhajuhlat 2023

Puutarhajuhlia vietettiin 19.8.2023. Maksuton kesäkauden päätösjuhla tarjosi musiikkia, esityksiä, lastenohjelmaa, taidetta, tanssia, sirkusta ja kurkistuksia tulevaisuuden kestävään kaupunginosaan sekä tietysti kivaa tekemistä ja yhteisöllistä tunnelmaa! Kävijöitä oli 5000 päivän aikana tapahtumassa. Lämmin kiitos kaikille kävijöille ja tekijöille!

Tutustu ohjelmaan

Katso tunnelmia kesän 2022 Puutarhajuhlasta

Tampereen kaupungin kulttuuritoiminta

Historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö kutsuvat värikkään kaupunkikulttuurin keskelle. Lielahden vanha teollisuusalue on ollut avoinna ihmisille, tapahtumille ja harrastuksille vuodesta 2016. Nykyään alueella järjestetään monenlaisia konsertteja, tapahtumia, näyttelyjä ja yhteisöllistä toimintaa.

Keltainen kissa esiintyy virtuaalitapahtumassa.

 

Galleria Muuntotila

Muuntotila on nykytaidegalleria Lielahden kartanolla, jota ylläpitää Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Näyttelyhaku järjestetään avoimen haun perusteella kerran vuodessa. Maksuton näyttelytila ja ennakkoluuloton kuratointi antavat tilaisuuden rohkealle kokeilulle. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Galleria Muuntotila

Muu näyttelytoiminta

Kartanokahvila Mielihyvin mahdollistaa matalan kynnyksen näyttelytilan. Näyttelyaikaa  voi kysyä henkilökunnalta tai Sopimusvuoren konttuurista.

Aulagalleria Lielahden Kartanolla sopii kuvataideharrastajille, opistoryhmille, yhdistyksille ja muille kolmannen sektorin toimijoille. Tila on jatkuvassa haussa.

Galleria Heitto on Spraycankontrol ry:n ylläpitämä galleria ja työtila Hiedanrannan Pajalla. Yhdistys on toteuttanut alueelle myös Suomen suurimman katutaidepuiston, jota pääsee ihastelemaan vapaasti vaikkapa ohikulkumatkalla.

Vapaasti maalattava graffitialue

Hiedanrannan Kehitys Oy on hankkinut alueelle kaksi käytettyä merikonttia, joiden lisäksi maalattavana ovat jo aiemmin käytetyt hirsi- ja vaneriseinät. Tampereella uutta on mahdollistaa tyhjien spraymaalipurkkien kierrätys heti alueella toisen merikonteista päädyssä olevasta luukusta. Nykyohjeiden mukaisesti purkit kierrätetään varmuuden vuoksi ongelmajätteenä.

Maalaamisen säännöt ovat samanlaiset kuin Tampereen toisessa vapaassa taidekäytössä olevalla graffitiseinällä Tampereen Taidemuseon edustalla. Kuka tahansa saa maalata, tyhjät maalipurkit kierrätetään ja ympäristö pidetään siistinä. Alueen löydät tehtaan ja saunalavan välistä, Pajan vierestä.