Kulttuurin välitilat

Galleria Muuntotila
Operaatio Pirkanmaan pilotoima Välitilamalli tarjoaa väliaikaisesti tyhjillään olevia tiloja maksutta kulttuuri- ja taidetoimijoiden käyttöön avoimen haun kautta. Tällä mallilla voidaan helpottaa väliaikaisesti kulttuurialan toimijoiden tilatarvetta. Välitilat tarjoavat myös mahdollisuuden paikkasidonnaisien konseptien luomiseen tai uudenlaisen toiminnan pilotointiin. Tilat luovutetaan maksutta kulttuuri ja taidetoimijoiden käyttöön: työskentelyyn ja teosten valmistamiseen, teosten esittämiseen tai näyttelyihin, projektien toteuttamiseen tai avoimeen yhteisölliseen kulttuuritoimintaan.

Hiedanrannassa on annettu Välitila-mallin käyttöön kaksi tilaa: Galleria Muuntotila sekä huone 205 yläkerrasta.

Kulttuurin välitilat

Tuija Touhunen & Mia Tiihonen: Yhteisnäyttely

Työparin tarkoituksena on työstää ja rakentaa kolmen kuukauden aikana taiteellinen kokonaisuus, joka yhdistää tanssia, performanssitaidetta ja installaatioita. Yhteistyön tuloksena syntyvä näyttely avataan yleisölle kuukauden ajaksi. Osana näyttelyä tilassa toteutetaan myös esitystoimintaa. Taiteilijat ovat inspiroituneet näyttelytilan tarjoamista puitteista, ympäristöstä sekä paikan aikakerroksista. Installaatioiden työstäminen on vuoropuhelua tilan ja taiteilijoiden kesken.

Sijainti: Lielahden kartanon Galleria Muuntotila
Toiminta-aika: 16.2.–14.4.2024

Tuija Touhunen

Mia Tiihonen

Vilhelmiina Ojanen: TIERRA/CURA

Wilhelmina Ojanen on Tampereella syntynyt ja Santiago de Chilessä kasvanut tanssitaiteilija. Hän on koulutukseltaan tanssitaiteen maisteri, ja valmistunut tanssijaksi Trinity Laban yliopiston tanssijan maisteriohjelmasta vuonna 2018 ja tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssipedagogiikan maisteriohjelmasta vuonna 2023.
Vältilassa Ojanen tekee taiteellinen työskentelyä TIERRA/CURA tanssi-installaation valmistamisen parissa sekä yhteisöllisten huolenpitoa tutkivien avoimien tanssityöpajojen järjestämisen merkeissä.
Työpajoissa liikutaan jokaisen omista lähtökohdista käsin, ja harjoitellaan erilaisia hetkessä syntyviä, muuttuvia tapoja liikkua suhteessa maailmaan. Somaattisten harjoitusten, luovan liikkeen, ja erilaisten ohjattujen yksilö- ja ryhmäimprovisaatioharjoitteiden kautta löydämme yhdessä osallistujien kanssa erilaisia tapoja liikkua tilassa, suhteessa itseen, muihin kehoihin ja ympäristöön.

Sijainti: Huone 205
Toiminta-aika: 1.3.-31.5.2025

Vilhelmiina Ojanen

Linda Kuha & Bas van der Kruk: Tanssiesitys “Life is an introduction to death”

Välitilassa valmistettava Life is an introduction to death -teos on karnevalistinen, konseptuaalinen ja fyysinen johdanto ja juhla, joka käsittelee elämän päättymistä. Koreografit Linda Kuha ja Bas van der Kruk tutkivat johdannon käsitettä sekä väistämätöntä kuolemaa. Kukaan ei tiedä mitä sen jälkeen tapahtuu – vai tapahtuuko mitään. Mitä elämän pituinen johdanto voi kertoa meille kuolemasta ja kuolemisesta?

Sijainti: Lielahden kartanon Galleria Muuntotila
Toiminta-aika: 2.1. –15.2.2024

Linda Kuha

Kuva: Eino Ansio