Toimiva komposti -kompostointikurssi

Lielahden kartano Tehdaskartanonkatu 38, Tampere

Miten rakennetaan toimiva komposti? Miten kompostia hoidetaan? Mikä sopii seosaineeksi? Luennolla käydään läpi perusteet sekä yleisimmät ongelmat.

Kasvimaan sadonkorjuuta ja syystöitä

Hiedanrannan Syötävässä puistossa järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia puutarhatapahtumia, joissa viljellään yhteisöllisesti puiston kasvimaata.

Syötävän puiston viljelytapahtumat

Syötävä puisto Tehdaskartanonkatu 38, Tampere

Opi kasvimaaviljelyä rennosti yhdessä! Hiedanrannan Syötävässä puistossa järjestetään toukokuusta lokakuulle avoimia ja maksuttomia puutarhatapahtumia.

Viljelykauden avaus

Syötävä puisto Tehdaskartanonkatu 38, Tampere

Hiedanrannassa vaihdetaan taimia ja opetellaan rennosti kasvimaaviljelyä Marttojen johdolla. Järjestämässä Tule!-hanke ja Hiedanrannan Kehitys Oy.

Viekkaat vieraslajit luonnossamme -luento

Syötävä puisto Tehdaskartanonkatu 38, Tampere

Maksuttomalla luennolla kerrotaan yleisimmistä haitallisista vieraslajeista, niiden tunnistamisesta ja torjunnasta Haitalliset vieraslajit aiheuttavat vahinkoa alkuperäisluonnolle, heikentävät satoa ja aiheuttavat metsätuhoja, tai niistä on haittaa ihmisten tai kotieläinten terveydelle. Vieraslajeista voi olla harmia myös silloin, kun ne valtaavat virkistysalueen tai uimarannan. Ilmaston lämpenemisen myötä vieraslajien aiheuttamat haitat tulevat todennäköisesti kasvamaan. Tilaisuus järjestetään valtakunnallisessa Viekas LIFE-hankkeessa, yhteistyössä