Hiedanrannan Paja

Paja on historiallinen rakennus ja yhteisö Tampereen Hiedanrannassa, josta löydät eri alojen käsityöläisiä ja taiteilijoita. Käsityöläisten tuotteita voi ostaa kotiinviemisiksi, useimmilla on myös verkkokauppa.

Pajan ovet ovat avoinna vieraille, vaikka kaikilla ei vakituisia aukioloaikoja olekaan. Tervetuloa tutustumaan!

Saapuminen Hiedanrantaan

Pajan Facebook

Pajan Instagram

Vapaat työtilat

Hiedanrannan pajan tekijöitä

Humbugi valmistaa kierrätysmateriaaleista kestäviä ja pitkäikäisiä tuotteita Pajan toisessa kerroksessa. Humbugin laukut, korut ja muut asusteet on tehty toisten yritysten kuten huonekaluverhoomojen leikkuujätteestä. Kuva: Hanna Hietamäki

Humbugi Accessories

Katztudion eli Dylan ja Greta Katzin lasihytissä syntyvät ilman muottia puhalletut koriste- ja lasiesineet. Käyttöön, koristeiksi tai vaikka palkinnoiksi. Lasinpuhallus tapahtuu Pajan Tehdaskartanontien päädyssä, ensimmäisessä kerroksessa. Kuva: Henri Vogt

Katztudio

Verhoiluliike Tuija Jaakkosen työtä on huonekalujen kunnostus ja verhoilu. Työhuoneella hoituvat niin perinteiset, jousitetut kalusteet kuin nykykalusteet, samoin verhojen ja sisustustekstiilien ompelu. Työtila toisessa kerroksessa.

Verhoiluliike Tuija Jaakkonen

Eijan Kudontaputiikki valmistaa mittatilauksesta mattoja ja muita sisustustekstiilejä. Putiikissa valmistuu myös pienissä erissä käsinvärjättyjä lankoja. Työtila löytyy Pajan ensimmäisestä kerroksesta eteläpäädyn sisäänkäynnin yhteydestä.

Eijan Kudontaputiikki

Ateljee EW valmistaa käsityönä uniikit jalkineet toisessa kerroksessa. Yksilölliseen lopputulokseen päästään yhdistämällä asiakkaan visio unelmakengistä, suutarin ammattitaito sekä vaihtuvat ylijäämänahkavuodat. EW:ltä löytyy paitsi kengät, myös pieni laukkumallisto sekä nahkaisia pientuotteita. Ateljee EW:n tiloja ja laitteita on mahdollista vuokrata, katso lisätietoja! Kuva: Mika Toivanen

Ateljee EW

Wide Eyewear valmistaa 100% käsintehdyt ja uniikit aurinkolasit puusta. Puukehykset voidaan tehdä mittojen mukaan ja asiakas voi valita materiaalin useista puulajeista. Pajan kakkoskerroksessa.

Wide Eyewear (IG)

Taidos Oy:n Pasi Salonen ja Sanna-Kaisa Hongisto kirjoittavat ja valokuvaavat taiteilijoiden, organisaatioiden ja median tarpeisiin. Tuotteita ovat mm. artist statement, näyttelyteksti, taidekritiikki ja esittelytekstit nettisivuille. Voit tilata myös TaideTasting-tapahtuman!

Taidos Oy

Muita tekijöitä Pajalla ovat mm. Mara Balls, ääni- ja videotaiteilija Juho Järvi, urbaania taidetta edistävä Spraycankontrol ry, lastenkirjailijapariskunta Aleksi ja Meri Korpela ja video- ja valokuvaukseen erikoistunut Dumboe Media Company.

Nähtävää Hiedanrannassa ovat muun muassa Kartano kahviloineen sekä puisto, joka on kunnostettu alkuperäiseen 1800-luvun loistoonsa. Tutustu alueen palveluihin ja nähtävyyksiin!

Tekemistä Hiedanrannassa

Pajan toimijat ja sisäänkäynti

#hiedanrannanpaja