Hiedanrannan Paja

Paja on historiallinen rakennus ja yhteisö Tampereen Hiedanrannassa, josta löydät eri alojen käsityöläisiä ja taiteilijoita. Käsityöläisten tuotteita voi ostaa kotiinviemisiksi, useimmilla on myös verkkokauppa.

Pajan ovet ovat avoinna vieraille, vaikka kaikilla ei vakituisia aukioloaikoja olekaan. Tervetuloa tutustumaan!

Saapuminen Hiedanrantaan

Pajan Facebook

Pajan Instagram

Hiedanrannan pajan tekijöitä

Humbugi valmistaa kierrätysmateriaaleista kestäviä ja pitkäikäisiä tuotteita Pajan toisessa kerroksessa. Humbugin laukut, korut ja muut asusteet on tehty toisten yritysten kuten huonekaluverhoomojen leikkuujätteestä.

Kuva: Hanna Hietamäki

Humbugi Accessories

Katztudio Glassworks eli Dylan ja Greta Katzin lasihytissä syntyvät ilman muottia puhalletut koriste- ja lasiesineet. Taiteilijaparinkunta on puhaltanut lasia Hiedanrannan Pajalla jo vuodesta 2016 Tehdaskartanonkadun päädyssä, ensimmäisessä kerroksessa.

Dylan ja Greta järjestää lasinpuhalluskursseja ja -työpajoja, joissa pääsee valmistamaan itse alusta loppuun lasiesineen henkilökohtaisella ohjauksella.

Kuva: Henri Vogt

Katztudio Glassworks

Verhoiluliike Tuija Jaakkosen työtä on huonekalujen kunnostus ja verhoilu. Työhuoneella hoituvat niin perinteiset, jousitetut kalusteet kuin nykykalusteet, samoin verhojen ja sisustustekstiilien ompelu. Työtila toisessa kerroksessa.

Verhoiluliike Tuija Jaakkonen

Eijan Kudontaputiikki valmistaa mittatilauksesta mattoja ja muita sisustustekstiilejä. Putiikissa valmistuu myös pienissä erissä käsinvärjättyjä lankoja. Työtila löytyy Pajan ensimmäisestä kerroksesta eteläpäädyn sisäänkäynnin yhteydestä.

Eijan Kudontaputiikki

Ateljee EW valmistaa käsityönä uniikit jalkineet toisessa kerroksessa. Yksilölliseen lopputulokseen päästään yhdistämällä asiakkaan visio unelmakengistä, suutarin ammattitaito sekä vaihtuvat ylijäämänahkavuodat. EW:ltä löytyy paitsi kengät, myös pieni laukkumallisto sekä nahkaisia pientuotteita. Ateljee EW:n laitteita on mahdollista vuokrata, katso lisätietoja! Kuva: Mika Toivanen

Ateljee EW

Taidos Oy:n Pasi Salonen ja Sanna-Kaisa Hongisto kirjoittavat ja valokuvaavat taiteilijoiden, organisaatioiden ja median tarpeisiin. Tuotteita ovat mm. artist statement, näyttelyteksti, taidekritiikki ja esittelytekstit nettisivuille.

Tutustu myös TaideTasting-tapahtumaan, joka on uudenlainen tapa kokea kuvataidetta yhdessä. TaideTasting soveltuu työyhteisöjen ja muiden ryhmien kehittäiseen ja virkistystoimintaan!

Taidos Oy

Muita tekijöitä Pajalla ovat muun muassa urbaania taidetta edistävä Spraycankontrol ry, lastenkirjailijapariskunta Aleksi ja Meri Korpela ja video- ja valokuvaukseen erikoistunut Dumboe Media Company.

Pajan toimijat ja sisäänkäynti

 

 

#hiedanrannanpaja