Hiedanrannan Paja

Paja on historiallinen rakennus ja yhteisö Tampereen Hiedanrannassa, josta löydät eri alojen käsityöläisiä ja taiteilijoita. Käsityöläisten tuotteita saa ostaa kotiinviemisiksi, useimmilla on myös verkkokauppa. Ideana on edistää avointa käsityöläiskulttuuria ja tarjota kokemuksia sekä palveluita niin lähiseudun asukkaille kuin matkailijoille.

Pajan ovet ovat aina avoinna yleisölle, vaikka kaikilla talon toimijoilla ei vakituisia aukioloaikoja olekaan. Tervetuloa tutustumaan – joko etukäteen sovitusti tai astumalla rohkeasti sisään!

Saapuminen Hiedanrantaan

Käy tutustumassa Pajan tekijöihin

Ateljee EW valmistaa käsityönä uniikit jalkineet toisessa kerroksessa. Yksilölliseen lopputulokseen päästään yhdistämällä asiakkaan visio unelmakengistä, suutarin ammattitaito sekä vaihtuvat ylijäämänahkavuodat. EW:ltä löytyy paitsi kengät, myös pieni laukkumallisto sekä nahkaisia pientuotteita. Kuva: Mika Toivanen

Ateljee EW

Humbugi valmistaa kierrätysmateriaaleista kestäviä ja pitkäikäisiä tuotteita Pajan toisessa kerroksessa. Humbugin laukut, korut ja muut asusteet on tehty toisten yritysten kuten huonekaluverhoomojen leikkuujätteestä. Kuva: Hanna Hietamäki

Humbugi Accessories

Katztudion eli Dylan ja Greta Katzin lasihytissä syntyvät ilman muottia puhalletut koriste- ja lasiesineet. Käyttöön, koristeiksi tai vaikka palkinnoiksi. Lasinpuhallus tapahtuu Pajan Tehdaskartanontien päädyssä, ensimmäisessä kerroksessa. Kuva: Henri Vogt

Katztudio

Mekes Design työstää Pajan kakkoskerroksessa nahkasta yksilölliset ja värikkäät laukut, lompakot, kotelot ja paljon muuta.

Mekes Design

Sokru on kuvitukseen, kuosi- ja visuaaliseen suunnitteluun keskittynyt suunnittelutoimisto. Outi Virtanen kuvittaa printtejä, kankaita, lastenkirjoja ja tapetteja. Kuvitus liittyy aiheiltaan usein skandivaaviseen luontoon ja siinä vilisee kasveja ja erilaisia hahmoja.

Sokru Oy

Verhoiluliike Tuija Jaakkosen työtä on huonekalujen kunnostus ja verhoilu. Työhuoneella hoituvat niin perinteiset, jousitetut kalusteet kuin nykykalusteet, samoin verhojen ja sisustustekstiilien ompelu. Työtila toisessa kerroksessa.

Verhoiluliike Tuija Jaakkonen

Wide Eyewear valmistaa 100% käsintehdyt ja uniikit aurinkolasit puusta. Puukehykset voidaan tehdä mittojen mukaan ja asiakas voi valita materiaalin useista puulajeista. Pajan kakkoskerroksessa.

Wide Eyewear (IG)

Muita tekijöitä Pajalla ovat mm. Mara Balls, ääni- ja videotaiteilija Juho Järvi, urbaania taidetta edistävä Spraycankontrol ry ja video- ja valokuvaukseen erikoistunut Dumboe Media Company.

Nähtävää Hiedanrannassa ovat muun muassa Kartano kahviloineen sekä puisto, joka on kunnostettu alkuperäiseen 1800-luvun loistoonsa. Tutustu alueen palveluihin ja nähtävyyksiin!

Nähtävää Hiedanrannassa

Katutaso – kauppa ja kulttuuritila

Yhteisön oma monitoimitila löytyy helppokulkuisesti pajan alakerrasta. Rosoisen tunnelmallinen Katutaso toimii myymälänä ja työpajojen paikkana, josta saa monipuolisesti pajalaisten käsitöitä ja taidetta. Tervetuloa tutustumaan!

Aukioloajat ovat keskiviikkoisin klo 14-18 ja lauantaisin klo 11-16.

Katutaso on 90- neliöinen entinen paja. Vanha ahjo, selluprässi ja muut elementtit muistuttavat tehdasalueen historiasta. Tilaan on esteetön pääsy, joskin lattia on paikoin epätasainen.

Katutason voit myös vuokrata omaan kulttuuritoimintaan, lisätietoja:
hiedanrannanpaja@gmail.com.

Pajan toimijat ja sisäänkäynti

Vapaat tilat Hiedanrannan pajalla

Näkisitkö omat työtilat Hiedanrannan karunkauniissa miljöössä? Paja ei tarjoa kaikkia modernien toimitilojen mukavuuksia, mutta vuokratasokin on kohtuullinen. Yhteisöön toivotaan ensisijaisesti kädentaitajia, jotka ovat avoimia yhteistyölle ja joiden työtä voi myös ostaa paikan päältä. Tunnetko sopivan tekijän tai oletko itse sellainen?

Nyt vapaana:

Tila 103, alakerta, 45 m2

Sepän entinen paja, johon käynti suoraan katutasosta. Ikkuna sisäänkäynnin vieressä länteen vastapäätä Hiertämöä ja kaksi ikkunaa itään. Ei omaa vesipistettä, useita voimavirtapistokkeita. Lattia mukulakiveä ja seinät tiiltä.

Tila 106, alakerta, 43 m2

Lattia harmaa sävyistä kaakelia ja seinät valkoiseksi maattua tiiltä. Kellarimainen tila, jonka yläikkunat ovat itään päin. Sisäänkäynti eteisen kautta katutasoon. Samasta eteisestä käynti myös toiseen tilaan ja yläkerran työtiloihin. Vesipiste vieressä olevassa wc-tilassa. Ovenpielessä kaksi normaalia sähköpistoketta ja voimavirta.

Tila 205, 7,5 m2, yläkerta

Todennäköisesti vapautumassa syksyllä.

Kysy tiloista!

Lasse Alkula
kiinteistöpäällikkö
050 324 8156
lasse.alkula@hiedanranta.fi

#hiedanrannanpaja