Haluatko itseajavan Robon kyytiin?

Tampereen Hiedanrannassa kokeillaan itseohjautuvaa ajoneuvoa julkisen liikenteen osana. Maanantaista 28. syyskuuta lähtien voit maksutta kokeilla kyytiä ”Robolla” Paasikiventien ja Hiedanrannan Kuivaamon välillä. Reitillä on kuusi pysäkkiä, kaikilta voi tilata tai poistua kyydistä. Koronatilanteesta johtuen kerralla matkaamaan otetaan enintään neljän hengen porukoita.

Näin se käy!

  1. Tilaa kyyti puhelimen tai tabletin verkkoselaimella osoitteessa roboride.fi/hiedanranta 
  2. Astu sisään
  3. Matkan jälkeen anna palautetta kyydistä ohjeiden mukaan

Liikennöinnin aikataulu 12.10. – 6.11.

ma-la klo 13 – 17

Varaukset ryhmille

Pekka Stenman
pekka.stenman@tampere.fi
040 163 7226

 

Mistä kokeilussa on kyse?

Kokeilu on osa Tampereen kaupungin Hiedanranta MaaS -hanketta, jossa kehitetään kestävää liikkumista palveluna. Euroopan aluekehitysrahaston tukemassa hankkeessa kerätään myös kokemuksia rakennettavan Hiedanrannan alueen kehitykseen.

Kokeilusta tallennetaan jatkokehitystä varten dataa, kuten ajetut kilometrit, käyttöajat, energiankulutus ja käyttäjämäärät. Samalla kerätään palautetta ja käyttäjien kokemuksia.

Robottiajoneuvon pysäkin tunnus
Pysäkin tunnistat tästä merkistä.

Matkasi on turvallinen

Roboride Oy:n operoima ajoneuvo liikkuu noin noin 20 kilometrin tuntinopeudella ja hyödyntää automaattiajoon useita tekniikoita, kuten sensoreita, kameroita ja tutkia. Näiden avulla Robo ajaa oikeaa reittiä ja tunnistaa muita tienkäyttäjiä. Ajoneuvo liikkuu itsenäisesti, mutta kokeilun aikana sen sisällä tai lähettyvillä on turvakuljettaja.

Nyssen matkustajaohje korona-aikana

Yhteistyössä

       

              

 

Roboride Oy:n tunnus