Robokokeilu on päättynyt – kiitos kaikille osallistuneille ja palautetta antaneille

Tampereen Hiedanrannassa kokeiltiin itseohjautuvaa ajoneuvoa julkisen liikenteen osana. 28.9.-6.11. oli mahdollisuus maksutta kokeilla kyytiä ”Robolla” Paasikiventien ja Hiedanrannan Kuivaamon välillä. Reitillä oli kuusi pysäkkiä, kaikilta oli mahdollista tilata tai poistua kyydistä. Koronatilanteesta johtuen kerralla matkaamaan otettiin enintään neljän hengen porukoita.

Mistä kokeilussa on kyse?

Kokeilu on osa Tampereen kaupungin Hiedanranta MaaS -hanketta, jossa kehitetään kestävää liikkumista palveluna. Euroopan aluekehitysrahaston tukemassa hankkeessa kerätään myös kokemuksia rakennettavan Hiedanrannan alueen kehitykseen.

Kokeilusta tallennetaan jatkokehitystä varten dataa, kuten ajetut kilometrit, käyttöajat, energiankulutus ja käyttäjämäärät. Samalla kerätään palautetta ja käyttäjien kokemuksia.

Robottiajoneuvon pysäkin tunnus
Pysäkin tunnistat tästä merkistä.

Matkasi on turvallinen

Roboride Oy:n operoima ajoneuvo liikkuu noin noin 20 kilometrin tuntinopeudella ja hyödyntää automaattiajoon useita tekniikoita, kuten sensoreita, kameroita ja tutkia. Näiden avulla Robo ajaa oikeaa reittiä ja tunnistaa muita tienkäyttäjiä. Ajoneuvo liikkuu itsenäisesti, mutta kokeilun aikana sen sisällä tai lähettyvillä on turvakuljettaja.

Nyssen matkustajaohje korona-aikana

Yhteistyössä

       

              

 

Roboride Oy:n tunnus