Yhteisöllinen sauna herää taas Hiedanrannassa!

Hiedanrannan sauna löytyy Lielahden kartanon ja vanhan tehdasalueen välistä, 1800-luvun Jukola-talon vierestä. Kokonaisuuteen kuuluu kontteihin rakennetut pukutilat, terassi ja esiintymislava. Saunomaan mahtuu kerrallaan noin kahdeksan ihmistä ja löyly on lempeä.

Hiedanrannan yhteisöllistä saunaa pyörittämään eli ”saunatontuiksi” ryhtyy KorentoArt ry. Se on sirkus- ja performanssitaiteilijoiden sekä muusikoiden joukko, joka haluaa luoda uutta ja kokeilevaa yhteisötaidetta Tampereelle. Ryhmässä on kokemusta tulitaiteesta sosiaaliseen sirkukseen ja osa on myös kiertänyt ulkomailla esiintymässä. Saunalautta, telttasauna sekä sirkusteltta löytyvät omasta takaa.

Toiminta käynnistyy kesäkuussa

Luvassa on löylyttelyn lisäksi monenkirjavaa kulttuuritapahtumaa. Käytännöistä, vuoroista ja tapahtumista tullaan ilmoittelemaan täällä. Koronarajoitukset huomioidaan saunallakin. Ota seurantaan myös Instagram-tili @Hiedanrannansauna ja saunan Facebook-sivu.

KorentoArtin saunatontut remontoidun saunan edessä

KorentoArtin saunatontturyhmä: vasemmalta Erika Ahola, Kaisa Kortesoja, Mona Ratalahti, Matias Salmenaho ja Antti-Jussi Kortesoja. Porukassa mukana myös Sami Kilpiö ja Nelli-Lotta Hietaniemi.

Hiedanrannan sauna somessa