Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tiihonen–Touhunen yhteisnäyttely – kulttuurin välitilatoimijat Galleria Muuntotilassa

4 huhtikuun | 18:00 - 21:00

Vapaa pääsy

Mia Tiihonen ja Tuuti Touhunen ovat tanssitaustaisia tekijöitä, jotka toimivat laajennetun koreografiakäsitteen kontekstissa. Lielahden kartanossa Hiedanrannassa avautuva yhteisnäyttely on toisiinsa kytkeytyvä taiteellinen kokonaisuus, jossa keholliset tekstit, visuaalinen kuvasto ja installaatiot kuroutuvat haurauden teeman äärelle. Yhteisnäyttely kutsuu pysähtymään ja olemaan läsnä. Työskentelyprosessissa on ollut mukana myös visuaalinen suunnittelija Irina Kunnari.

Tarkempi kuvaus näyttelykokonaisuudesta

Metsänpeitto
Satunnaisia luonnoksia ulkopuolisuudesta sekä matka liikkumattomuuden äärelle, jossa äänimaisemat yhdessä visuaalisen kuvaston kanssa kuljettavat meitä unenomaisen kudelman lävitse.
Ulkopuolisuus näyttäytyy arjen toisteisuutena, näkymättömyytenä ja juurettomuutena. Mielikuvat ja arkipäiväisyys sekoittuvat toisiinsa. Todellisuus ja ääriviivat hämärtyvät.

Teos pohtii millä tavoin ulkopuolisuus näyttäytyy kehollisena kokemuksena ja millaisen fyysisen muodon se ottaa. Tekijälleen se on yhden työprosessin kuvaus ja loppuun saattaminen.

Osaksi maisemaa – Maiseman oksaksi
Touhusen tila-installaatio nivoutuu ympäristösuhteen ja haurauden ympärille. Touhunen on kulkenut niin fyysisten kuin mentaalisten tilojen läpi, jota kommentoi näkyväksi runojen ja kierrätysmateriaaleista koostetun tekstiilimateriaalien muodossa. Lisäksi tilassa on kirjoituskone, joka kutsuu kävijää jättämään oman jälkensä osaksi maisemaa. Työskentely kommentoi muuttuvaa ympäristöä.

Yhteisnäyttely on auki ja taiteilijat tilassa tavattavissa:
4.4. klo: 18 – 21
5.4. klo: 17 – 20
10.4. klo: 12 – 15
11.4. klo: 12 – 15
12.4. klo: 16 – 19

Tapahtumapaikka

Galleria Muuntotila
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto