Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria Muuntotila: Ella Tahkolahti – Satunnainen ajoitus

4.6.2023 | 11:00 - 17:00

Vapaa pääsy

Tahkolahden näyttelyn aiheena ovat näyttelytilassa liikkuva valo, katsoja sekä aika joka kuluu, tulee kulumaan ja on jo kulunut

Ella Tahkolahden installaatio muuntaa Galleria Muuntotilan osallistavaksi, valoa ja katsojaa peilaavaksi veistokseksi. Tahkolahti käyttää tilassa kuvattuja videoita auringonvalon liikkeiden ja katoavien hetkien tallentamiseen, peileistä koottuja kokonaisuuksia tämän hetken korostamiseen ja liikkuvia objekteja ajankulun vauhdin määrittelyyn.

Valon, tilan ja katsojan väliset eritahtiset kohtaamiset kiinnittävät huomion menneen ja tulevan kiertoon, siihen kuinka kokonaisuutemme pyörii keskustansa ympäri. Teokset rakentuvat aina näyttelytilan ehdoilla, siitä inspiroituen ja siellä improvisoiden. Olennaista installaatioissa on katsojan suhde tilaan ja teokseen, joissa Tahkolahti kiinnittää katsojan huomion arkisiin yksityiskohtiin, jotka jäävät usein huomaamatta.

Ella Tahkolahti (s.1981) on helsinkiläinen Kuvataideakatemiasta vuonna 2010 valmistunut kuvataiteilija ja kulttuurialan duunari, josta alkaa tuntua että aika ajaa jo ohitse. Tahkolahtea kiehtoo ihmisten erilaiset todellisuuskäsitykset. Teoksissaan hän käyttää optisia illuusioita ja videoprojisointeja tutkiakseen tilaa ja näkemisen ja katsomisen eron teemoja.

Galleria Muuntotila avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-18

Vapaa pääsy

Galleria Muuntotila
Lielahden kartano 1krs.
Tehdaskartanonkatu 28

Tapahtumapaikka

Galleria Muuntotila
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto