Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria Muuntotila: Liisa Tarleena Öhman – Kaikesta huolimatta

14.5.2023 | 11:00 - 17:00

Galleria Muuntotilassa näyttelykauden ensimmäinen Liisa Tarleena Öhmanin Kaikesta huolimatta -näyttely koostuu keraamisista veistoshahmoista, jotka ovat oman onnensa nojassa.

Öhmanin teokset ovat erivärisistä savista veistettyjä, lasitettuja ihmis- ja esineveistoksia. Humoristisuus ja värikylläisyys herättävät käsinveistetyt teokset henkiin. Pienet vilpittömät hahmot lohduttavat itseään pussin viimeisillä juustonaksuilla ja pään päällä tasapainoteltavilla diskopalloilla. Ne puristuvat tehokkuusvaatimusten ja self help -hyllyjen väleihin, koettavat onneaan peleissä ja rakkaudessa, liukastelevat toivon ja epätoivon rajalla. Suurista aikomuksistaan huolimatta ne unohtuvat unelmoimaan ja pyrähtävät sijaistoimintoihinsa.

Veistoshahmojen lisäksi näyttelyssä on esillä kirjasinkasti, jonka yli sata pientä keraamista teosta esittävät arkisia aarteita sokeripalasta elokuvalippuun ja tammenterhosta hiustupsuun. Näyttely on kunnianosoitus hyväntahtoisuudelle, taskusta löytyville aarteille ja huolille, jotka jätetään näkyville. Kyynelten läpi ei tarvitse hymyillä, saa myös lymyillä.

Liisa Tarleena Öhman (s. 1987) on tamperelainen kuvataiteilija, joka on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Hänen teostensa pohjana on pyrkimys ymmärtää inhimillisiä tarpeita ja tunteita, kuten häpeää, pelkoa ja rakastamista. Siloisuuden sijaan häntä kiinnostavat pienet sopimattomuudet ja inhimilliset erehdykset. Teoksissaan Öhman kyseenalaistaa totuttuja tapoja, ja kääntää lempeän humoristisesti ympäri tuttuja ilmiöitä. Huumori puikkelehtii usein myös teosten nimiin sanaleikkien muodossa, ja antaa mahdollisuuden katsella teoksia uudella tavalla.

Galleria Muuntotila avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-18

Galleria Muuntotila
Lielahden kartano 1krs.
Tehdaskartanonkatu 28

Tapahtumapaikka

Galleria Muuntotila
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto