Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Tapahtumasarja Tapahtuman sarja: Galleria Muuntotila: Maija Ojanen

Galleria Muuntotila: Maija Ojanen

18 kesäkuun | 10:00 - 17:00

Vapaa pääsy

Maija Ojanen 1.6.-20.6.2024

Kesäkuussa Galleria Muuntotilassa avautuu Maija Ojasen näyttely Paikkoja ja olotiloja 1.6.-30.6.2024. Galleria Muuntotilassa nähdään vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä toukokuusta syyskuun loppuun.

Maija Ojanen – Paikkoja ja olotiloja 1.6. – 30.6.2024
Maija Ojasen näyttelyn ”Paikkoja ja olotiloja” teosten surrealistinen maailma kuvaa elettyä todellisuutta, jossa ihmisen sisäinen ja ulkoinen maailma kohtaavat. Näyttely koostuu sarjasta paperille toteutettuja muste- ja puuväritöitä sekä vesivärimaalauksia.

Maija Ojanen (TaM) on Jyväskylässä työskentelevä kuvataiteilija, joka keskittyy taiteessaan paperille työskentelyyn piirtäen ja maalaten. Taiteen tekeminen on hänelle ihmisenä olemisen ja maailmassa olemisen kokemuksen tulkitsemista kuvataiteen keinoin.

Oleellinen osa Ojasen työskentelyä on havainnosta piirtäminen. Se on yksi tapa tuoda omaa ajattelua ja kokemusta maailmasta näkyväksi ja sen merkitsemistä paperille. Teosten tekeminen on liikkumista havaintotodellisuuden ja mielikuvan sekä muistin ja ajatusten todellisuuden välillä. Teosten kuvamaailma vaihtelee dokumentaarisesta lähiympäristön kuvauksesta surrealistiseen kuvakerrontaan.
Ojanen rakentaa teoksensa yksityiskohtien kautta. Keskiössä on ihminen, usein nainen tai lapsi. Maaginen realismi kiehtoo häntä. Luonnon elementit saavat vahvoja symbolisia merkityksiä tai kuvaavat mytologisia olentoja. Uskomukset, myytit, populaaritarinat, tiede sekä parapsykologia sulautuvat ja sekoittuvat toisiinsa ja muodostavat jotakin, mitä voisi kutsua haavoittuneeksi kokeeksi ymmärtää todellisuuden luonnetta ja paikkaamme siinä.

Näyttelykokonaisuus muodostuu sarjasta paperille toteutettuja muste- ja puuväritöitä sekä vesivärimaalauksia. Teosten surrealistisessa maailmassa kuvataan elettyä todellisuutta, jossa ihmisen sisäinen ja ulkoinen maailma kohtaavat. Teokset käsittelevät ihmisenä olemista ja maailman tutkimista leikin kautta, elämän ja kuoleman kiertokulkua sekä transformaatiota. Myös luonto ja ympäristö ovat läsnä ja sitovat tiettyyn paikkaan ja elinympäristöön sekä luonnon prosesseihin.

Näyttelyä ovat tukeneet Taike ja Suomen Kulttuurirahasto.

Galleria Muuntotila avoinna ti-pe 10-17, la-su 12-18.
Vapaa pääsy
Galleria Muuntotila
Lielahden kartano 1krs.
Tehdaskartanonkatu 38

Saapuminen Hiedanrantaan

Tiedot

Päivämäärä:
18 kesäkuun
Aika:
10:00 - 17:00
Sarjat:
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Galleria Muuntotila
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto