Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria Muuntotila: Rajataide ry kesänäyttely – Sofi Häkkinen ja Sanni Saari

29.7.2023 | 12:00 - 18:00

Rajataide ry:n kesänäyttely esittelee kahden yhdistyksen taiteilijan installaatiot Galleria Muuntotilassa.

Näyttelyn on kuratoinut Rauha Aaltonen yhteistyössä Rajataide ry:n kanssa.

Sofi Häkkisen (s. 1990 Oulu) teos Things that live in plastic houses shouldn’t throw stones (2023) koostuu kasvihuoneesta, joka suojaa sisäänsä pop-teemoista ammentavia veistoksia. Häkkisen käyttämät arkipäiväiset materiaalit, kuten pahvi, makaroni ja muovailuvaha, tuovat nyrjähtäneen humoristiset teokset lähelle katsojaa materiaalin tuttuuden kautta. Teoksen nimi on väännelmä englanninkielisestä sanonnasta ”people who live in glass houses shouldn’t throw stones”, mikä tarkoittaa, ettei pidä kritisoida muita virheistä tai vioista, joita itsessäkin on. ”Haluan antaa tilaa keskeneräisyydelle, epätäydellisyydelle, sekä sille, että mieltään voi ja kannattaakin muuttaa uuden tiedon, ajatusten ja tunteiden valossa.”

Sanni Saaren (s. 1990 Rauma) A Visitor On The Set (2023) mediainstallaatio koostuu valokuvista, videoprojisoinnista, valoteoksesta ja äänestä. Installaatio on saanut alkunsa BEK – Bergen Centre for Electronic Arts -residenssissä Norjassa. Vuonojen keskellä sijaitsevan satamakaupungin öisistä valoista ja äänistä kerätty materiaali muokkaantui teoksessa unenomaiseksi esitykseksi. ”Kamera näyttäytyy minulle maagisena välineenä, joka tekee näkyväksi jotain jo kadonnutta ja näkökyvyn kantamattomissa olevaa. Taiteen kautta voin pyrkiä löytämään enteitä ja ehkä jopa yliluonnollisia kokemuksia, joiden kautta saan lohtua voimattomuuden kokemukseen.” Saari luo tunnelmallisia tilallisia installaatiota valokuvan, videon, tekstin ja äänen keinoin.

Rauha Aaltonen (s. 1990) on Helsingissä asuva kuvataiteilija ja kuraattori. Aaltonen pyrkii kuraattorina mahdollistamaan taiteellisen työskentelyn kokeellisuutta tilassa. Häkkisen ja Saaren teosten keskustelussa Aaltosta kiinnostaa erityisesti heidän työskentelynsä paikkasidonnaisuus, installaatio taiteellisena ilmaisuna sekä taiteilijoiden kyky muuntautua ja kehittyä.

 

Galleria Muuntotila avoinna

ti-pe 11-17,
la-su 12-18

Vapaa pääsy

Galleria Muuntotila
Lielahden kartano 1krs.
Tehdaskartanonkatu 28

Tiedot

Päivämäärä:
29.7.2023
Aika:
12:00 - 18:00
Sarjat:
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Tapahtumapaikka

Galleria Muuntotila
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto