Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria Muuntotila: Riikka Anttonen, Maija Fox, Elina Nissinen ja Man Yau – SATIN

4.12.2021 | 12:00 - 19.12.2021 | 16:00

Galleria Muuntotilassa on joulukuussa esillä Riikka Anttosen, Maija Foxin, Elina Nissisen ja Man Yaun ryhmänäyttely SATIN.

SATINissa on kyse jonkinlaisesta veistossekoituksesta: materiaalisesta kokonaisuudesta, jolla on voimakas tilasuhde. Tämä näyttelytila on vahvaluonteinen ja samalla hauras. Päädyimme täyttämään sitä kantavimman pinnan eli lattian kautta.

Ajatus tämän näyttelyn tekemisestä syntyi spontaanisti istuskellessamme eräänä tiistaina eräässä jo autiossa viidennessä kerroksessa taiteellista tekemistämme ja meitä siinä yhdistäviä seikkoja pohtien. Käsitteelliset lähtökohdat ja prosessit ovat yksi asia ja konkreettiset teokset toinen. Mitä tapahtuisi, jos työmme kohtaisivat toisensa tämän kaltaisessa erityisessä paikassa ja pääsisivät muodostamaan yhdessä uuden kertomuksen? Päätimme katsoa.

SATIN-näyttelyssä nähdään niin kiveä, keramiikkaa, puuta, metallia ja lasia kuin myös kieliä, aalto, laite (device) sekä pokaaleja ja maljoja. SATIN eli satiini on himmeänkiiltävä ja liukas sana, se on mielikuva kankaasta ja sormenpäiden muistikuva tuon materiaalin viileästä ja sileästä tunnusta.

SATIN on neljän kuvataiteilijan ryhmänäyttely, jossa esillä olevat teokset ovat otteita kunkin taiteilijan henkilökohtaisista projekteista, joita on toteutettu vuoden 2021 aikana. Tekijöitä yhdistää ystävyyden lisäksi kiinnostus kollektiivista, prosessipainotteista ja synergistä työskentelyä kohtaan sekä halu taiteen esittämiseen myös konventionaalisten näyttelykontekstien ulkopuolella. Taiteilijoiden työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus, Greta ja William Lehtisen säätiö sekä Hélène and Walter Grönqvist.

Näyttely on esillä 4.–19.12. Vapaa pääsy!

Galleria Muuntoila avoinna
ti-pe 10-17
la 12-16

Tiedot

Alkaa:
4.12.2021 | 12:00
Loppuu:
19.12.2021 | 16:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Galleria Muuntotila
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto