Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria Muuntotila: Ruusu-Maria Lappalainen – Polun varrelta

17.9.2023 | 12:00 - 18:00

Vapaa pääsy
Polun varrelta - näyttely

Ruusu-Maria Lappalaisen Galleria Muuntotilassa avautuvan näyttelyn pääosassa ovat metsä, sen ilmiöt sekä suomalaisen luonnonuskon mytologiat. Suomalainen uskomusperinne, joka liittyy kasveihin ja eläimiin, on inspiroinut näyttelykokonaisuutta, jossa on esillä videoteos sekä erilaisia tekstiiliteoksia.

Polun varrelta -kokonaisuus on kasvanut ja kehittynyt ihmettelyn, kulkemisen sekä kokeilun kautta vuosien 2021–2023 välisenä aikana. Kasveilla ja eläimillä on myös suomalaisessa uskomusperinteessä ollut tärkeä tehtävä. Kasvit ovat niin ruokkineet kuin hoitaneet entisaikojen suomalaisia, kun taas eläinten kohtaamisen on voitu nähdä tuovat ihmisille elämään tai kuolemaan liittyviä viestejä.

Luonto on ennen ollut kiinteä osa ihmisten arkea, aivan eri tavoin kuin monella nykyihmisellä. Näyttelyssä esillä olevat kasviaiheiset teokset ovat Lappalaisen kulkemien polkujen varsilla esiintyneiden lajitoveriensa kuvia. Kasvit saavat muodon tekstiilitaiteen sovelluksin, jossa korostuu tekemisen hitaus sekä jokaisen silmukan tärkeys samalla tavalla, kuin jokainen luonnon kasvikin on merkittävä kokonaisuuden kannalta. Pyhät paikat -teossarja sisältää kankaalle printattuja valokuvia Keski- ja Länsi-Suomen alueelta otetuista, perimätiedon mukaan pyhinä pidetyistä paikoista. Teokset kunnioittavat luonnon kauneutta sekä elämän ja kuoleman kiertokulkua. Teoksilla on myös ekologinen sanoma: Näyttely pohtii suhdettamme luontoon ja sitä, mikä meille on pyhää. Näyttely on esillä 26.8–17.9.

Ruusu-Maria Lappalainen (s.1995) on valmistunut Taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta 2021 ja asuu ja työskentelee tällä hetkellä Seinäjoella.

 

Galleria Muuntotila

Vapaa pääsy

ti-pe 11-17,
la-su 12-18

Lielahden kartano 1krs.
Tehdaskartanonkatu 28

Tiedot

Päivämäärä:
17.9.2023
Aika:
12:00 - 18:00
Sarjat:
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Galleria Muuntotila
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto