Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria Muuntotila: Tytti Arola ja Hanna Laeslehto – KUMMALLINEN JUHLA JA MUISTO

3.12.2022 | 10:00 - 17:00

Vapaa pääsy

Galleria Muuntotilan Kummallinen juhla ja muisto -näyttely on syntynyt äänitaiteilija Tytti Arolan ja kuvataiteilija Hanna Laeslehdon yhteistyönä, ja siinä nähdään valmisesineistä muodottuja veistosinstallaatioita, moottoroituja ääniveistoksia ja laonnut enkelikuoro. Näyttelyssä leikillinen materiaalien yhdistely nivoaa kysymyksiä joulun outoudesta ja arkiset muiston palaset nostatetaan pieneksi visuaaliseksi runoksi isosisälle.

GALLERIA MUUNTOTILA AVOINNA TI-PE KLO 10-17, LA KLO 12-16
VAPAA PÄÄSY

Näyttely on jatkoa Arolan ja Laeslehdon aiemmin tänä vuonna nähdylle yhteisnäyttelylle, jossa Laeslehto veisti teokset ja Arola sävelsi niille musiikkia. Tällä kertaa taiteilijat halusivat tehdä teokset alusta loppuun yhdessä. Teosten työstötapa on ollut hyvin materiaalilähtöistä ja teosten teemat ovat muotoutuneet tekemisen ja spontaanin materiaaleilla leikittelyn kautta.

Teosten maailmoja yhdistää toisteisuus. Näyttely ihmettelee joulun kertautuvia rituaaleja, ja kellokoneistojen yhä uudelleen ja uudelleen ympäri käyvä liike vetää mukanaan muiston palasia. Näyttelyn joulu on vähän vinksallaan, kankea ja kauhea, mutta outoudessaan optimistinen. Tutuista jouluisista elementeistä on koostettu uusia muotoja, liikkeitä ja ääniä. Näyttelyssä kohtaavat toisensa muovisen etäinen, kaavamaisuudessaan ja imelyydessään huvittava joulu ja pieni lämmin yksityinen muisto.

Hanna Laeslehto on pääasiassa kuvanveiston parissa työskentelevä kuvataiteilija. Laeslehdon teoksissa muotojen ja värien leikkisä yhdistely johdattaa tekemistä. Teokset on koottu usein palasista, jotka muodostavat joskus minimalistisia, toisinaan runsaita eleenomaisia kokonaisuuksia. Laeslehdon teokset ovat hetkellisiä ja muuntuvia. Viime vuosina Laeslehto on keskittynyt erityisesti puukuvanveistoon.

Tytti Arola on äänitaiteilija, säveltäjä ja muusikko. Arola on kiinnostunut musiikista moniaistillisena ilmiönä sekä äänen tilallisuudesta. Arolaa inspiroi arkiset äänet – jokapäiväiset esineet muuntuvat Arolan teoksissa soittimiksi. Teoksissaan Arola hyödyntää usein elektroniikkaa ja viime aikoina hän on innostunut performanssitaiteesta, soittamisen kehollisuuden tarkastelusta sekä soitinrakentamisesta.

 
Katsothan ajankohtaiset saapumisohjeet!

Tiedot

Päivämäärä:
3.12.2022
Aika:
10:00 - 17:00
Sarjat:
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/663647551882378/663647598549040/