Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria Muutotila: ID:I Gallerin kutsunäyttely – Xenization

4.9.2021 | 10:00 - 25.9.2021 | 17:00

Vapaa pääsy

Galleria Muuntotilassa on nähtävillä 4.–25.9. tukholmalaisen taidegalleria ID:I Gallerin kutsunäyttely ”Xenization”. Mukana on kymmenen taiteilijaa, ja esillä on maalauksia, piirroksia, valokuvia, printtejä ja tekstiiliteoksia.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Weronika Bela & Ivar Hagren, Beatrice Hansson, Dan Lageryd, Alexander Mood, Anna Ridderstad, Johanna Schartau, Isak Sundström, Snežana Vučetić Bohm ja Johan Wiking. Näyttelyn teokset kietoutuvat englanninkielisen sanan ja teeman ”xenization” ympärille.

Xenization
1. (lingvistiikka) Vieraiden kielellisten elementtien lainaaminen ja integroiminen kieleen.
2. (biologia) Organismin integroituminen toisentyyppisiä organismeja sisältävään ympäristöön.
3. Ajan viettäminen vieraassa kulttuurissa.
(Lähde: Wiktionary)

Näyttelyn taiteilija ja ID:I Gallerin jäsen Weronika Bela kertoo näyttelystä:
”Minä ja Ivar Hagren olemmme kaksi neljästä uudesta tukholmalaisen ID:I Gallerin jäsenestä ja olemme hyvin iloisia saadessamme edustaa galleriaamme kutsunäyttelyssämme Tampereella. Näyttely on ensimmäinen kansainvälinen projekti, jossa olen mukana pandemian alkamisen jälkeen. Matkustaminen ja näytteilleasettaminen Tukholman ulkopuolella on ollut minulle normaalia, mutta tuntuu nyt jännittävältä ja hieman oudolta. Ryhmänäyttelymme jäsen Isak Sundström ehdotti näyttelylle nimeä ’Xenization’, ja kun luin määritelmän, ymmärsin tunteeni. Olemme joutuneet pitämään asiat paikallisina nyt niin pitkään, että jopa naapurimaa tuntuu eksoottiselta ja vieraalta. Yhtäkkiä maiden väliset rajat tuntuvat kouriintuntuvammilta ja hyvin todellisilta.
Sanan ’xenization’ biologinen määritelmä sopii hyvin esillä oleviin teoksiin näyttelyssämme Tampereella, jossa olemme kutsuvieraita vieraalla taidekentällä. Pandemian aikana olemme tulleet enemmän tutuiksi sellaisen biologian termistön kanssa kuten laumasuoja, kontaktien jäljitys, oireeton; monesta biologian kenttään kuuluvasta sanasta on tullut osa käyttämäämme sanastoa.”
ID:I Galleri on taiteilijavetoinen galleria, joka aloitti toimintansa 2002. Gallerian toimintaa ylläpitää yhdessä 27 ammattikuvataiteilijaa, joista jokaisella on oma taiteellinen lähtökohtansa. Heidän toimintaansa yhdistää idea, että he eivät pyöritä kaupallista galleriaa, vaan ennen kaikkea muodostavat taiteilijalähtöisen, kokeellisen galleriatilan.
Näyttelyyn on vapaa pääsy. Galleria Muuntotila on avoinna ti–pe klo 10–17 ja la klo 11–18.

Tiedot

Alkaa:
4.9.2021 | 10:00
Loppuu:
25.9.2021 | 17:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2021/09/02092021_1.html

Tapahtumapaikka

Lielahden kartano
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400
+ Google Map