Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hiedanrannan kahvihetki: Taiteilijahaastattelu Carine Fabritius + taiteilijatapaaminen Galleria Muuntotilassa

7.10.2022 | 14:00 - 17:00

Hiedanrannan kahvihetki palaa kesätauolta ja livestream -lähetykset jatkuvat kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltapäivinä!

Lokakuussa Hiedanrannan kahvihetkeen saapuu vieraaksi taitelijahaastatteluun kuvataiteilija Carine Fabritius. Hänen Floating Kitchen -näyttely on nähtävillä Galleria Muuntotilassa 15.10. asti.

Taiteilijahaastattelua voi seurata Kulttuuri Tampereen YouTube-kanavalla tai saapua paikan päälle galleriaan Lielahden kartanolle. Haastattelun jälkeen Carine Fabritius on paikalla taiteilijatapaamisen merkeissä klo 17 asti.

Kuvataiteilija Carine Fabritiuksen Floating Kitchen -näyttelyssä on esillä valokuvia, tekoälyllä tehtyä taidetta sekä valaistu nukkekoti. Näyttelykokonaisuus leikittelee mittakaavalla ja teosten sekä teemojen kerroksellisuudella. Näyttelyssä lisätty todellisuus laajentaa taiteilijan ajatuksia teosten takana ja tekoälyllä generoidut kuvat varioivat näyttelyn tunnelmaa.
Installaatiotaide antoi kimmokkeen Fabritiuksen vuonna 2019 aloittamaan valokuvasarjaan nukkekodista. Nukkekoti toimi pienoismallina ja lavasteena, jossa hän toteutti tilallisia ajatuksiaan ja valokuvasi niitä. Valokuvissa nukkekoti esitetään samanlaisessa toden ja epätoden rajapinnassa kuin lapsena leikit koettiin.

Teokset ovat saaneet innostuksen ja inspiraation Liisa ihmemaassa ja Narnia -kirjoista sekä David Lynchin tv-sarjoista ja elokuvista. Sarjan nimikkoteoksessa, valokuvassa Floating Kitchen, seisoo nykyaikaisesti pukeutunut nainen sammaloituneen retrokeittiön edessä. Lattialla lainehtii vettä. Nainen on kuitenkin läpikuultava, miksi?

Carine Fabritius on Helsingissä asuva kuvataiteilija, jonka taiteessa yhdistyvät voimakkaat värit, kontrastit ja tarinallisuus. Fabritius työskentelee eri tekniikoita käyttäen installaatiotaiteen, valokuvauksen, liikkuvan kuvan ja uusien teknologioiden välillä. Teoksissaan hän käsittelee mm. luontosuhdetta, vanhenemista, yksinäisyyttä ja hylättyjä paikkoja. Fabritius on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2017. Taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Finnfoto ry ja Taiteen edistämiskeskus.

Taiteilijahaastattelun livestream -tallenne on katsottavissa jälkikäteen kaksi viikkoa.
Tervetuloa taiteilijatapaamiseen ja tutustumaan näyttelyyn!
Tapahtuma on osa Galleriaviikon ohjelmaa.

Tästä linkistä pääset suoraan livestream-lähetykseen

Hiedanrannan virtuaalista kahvihetkeä on vietetty kesäkuusta 2020 alkaen joka kuun ensimmäinen perjantai klo 14. Kahvihetkeä pääsee seuraamaan ilmaiseksi Kulttuuri Tampere -kanavalla YouTubessa. Esiintyjinä on nähty mm. Kielo Kärkkäinen, Amuri, Pekko Käppi, Ninni Forever Band, Eerolan Reetta ja Pella Romantiks.
Järjestäjä: Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö

Tiedot

Päivämäärä:
7.10.2022
Aika:
14:00 - 17:00

Tapahtumapaikka

Galleria Muuntotila
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto