Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

HIEDANRANNAN PUUTARHAJUHLAT

19.8.2023 | 11:00 - 17:00

Hiedanrannan Puutarhajuhlat 19.8.2023

Perinteisiä Puutarhajuhlia vietetään taas kartanon alueella ja Tehdasaukiolla!

Maksuton kesäkauden päätösjuhla tarjoaa musiikkia, esityksiä, lastenohjelmaa, taidetta, tanssia, sirkusta ja kurkistuksia tulevaisuuden kestävään kaupunginosaan sekä tietysti kivaa tekemistä ja yhteisöllistä tunnelmaa!

TAPAHTUMAPUISTO
12.30 Luhtaniitty
14.00 Pelkkä Poutanen
15.00 Topi Saha
12.00-14.00 Hupsansaa ry:n kukkayllätyksiä
11.00-17.00 Vilttikirppis

TEHDASAUKIO
11.30 Taikamaan maaginen jättisaippuakupla-esitys
12.00 Lohikäärmeprinsessa Tuulispään ja Hauskiksen Musahubailu
13.30 Improvisaatioteatteri Snorkkelin Sketsi-improShow
14.45 Sorin Sirkus

KARTANOPUISTO
11.00-15.00 Tapahtumatyttöjen Glitterpiste
13.15-15.15 Taikahileen saippuakuplatyöpaja yhdessä satuhahmojen kanssa
11.00-12.00 & 12.30-14.30 Somana ry:n leikkiteatteripiste
12.50 & 14.50 Tampereen Voimistelijoiden Akrobatiavoimistelijat
11.00-15.00 Pelasta Näsijärvi roskista -paja
11.00-15.00 Temppurata
11.00-16.00 Perheliikuntakeskus Hipan pomppulinna
14.00-17.00 Taito Pirkanmaan Hyppynarutyöpaja
15.00 Tanssiseura Hurmion näytöstanssit, Näköalatasanne
15.30-17.00 Tanssiseura Hurmion kaikille avoimet levytanssit
11.00-17.00 Valokuvausseura ry:n maksuton kuvauspiste, fantasiahahmot kuvausseurana 12.00-15.00
12.00-16.00 Kuulevat korvat – juttelupiste

TYYPPAAMO
12.00-16.00 Luonnonkosmetiikkapaja
12.00-16.00 Taidetta vanhoista kirjoista
12.00-16.00 Taiteile koristeeksi -työpaja

HIEDANRANNAN PAJA
12.00-17.00 Kasvipainanta -paja, 2.krs
12.00-16.00 Taidetasting, 1. krs
11.00-17.00 Katutaso-kauppa avoinna

ALUEOHJELMA
13.00, 14.30 ja 16.00 Kurkistuksia Tehtaaseen – minitehdaskierrokset 30min. Ilmoittautuminen kierroksille Hiedanrannan Kehitys Oy:n teltalla Jukolan edustalle. Vain täysi-ikäisille. Rajoitettu osallistujamäärä.

Kävelykierrokset:
• 12.00-13.30 Tulevaisuuden kaupunginosa täynnä historiaa, Tampereen Matkailuoppaat ry
• 14.00-15.00 Lielahden kartano 130 vuotta ja Nottbeckien suku, Tampereen Matkailuoppaat ry
Lähtö Lielahden kartanon pääovilta

13.00-14.00 Kestävä kehitys ja kiertotalous Hiedanrannassa, Kierto-hanke. Lähtö Lielahden kartanon pääovilta.

JUKOLAN EDUSTA
11.00-17.00 Hiedanrannan Kehitys Oy
11.00-16.00 Tampereen kaupungin kaavoitus

LIELAHDEN KARTANO
12.00-17.00 Galleria Muuntotila
11.00-17.00 Kartanokahvila Mielihyvin

SYÖTÄVÄ PUISTO
11.00-17.00 Syötävän puiston toiminnan esittelyä.

RUOKA
Slicemonger Oy
Vegem
Zipatta
IloGourmet Brigaderia

Katsothan ajantasaiset saapumisohjeet sivuiltamme!

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

LISÄTIETOA OHJELMASTA

TOPI SAHA
Kaustisella syntynyt Topi Saha on väkevistä sanoituksistaan ja vähäeleisistä kappaleistaan tunnettu laulaja-lauluntekijä. Hän on kertonut hakevansa ideoita kappaleisiinsa myös vanhoista tarinoista, kansanrunoista ja arkkiveisuista. Helsingin Sanomat on tituleerannut tätä osan vuodesta Hongkongissa viettävää artistia kotimaisen folkin toivoksi. Sahan neljäs albumi, viime vuoden maaliskuussa ilmestynyt Lopunajan rakastavaiset on saanut osakseen kauttaaltaan kiittäviä arvioita. Julius Maurasen tuottamaa albumia on luonnehdittu pysäyttäväksi ja ikiaikaiseksi.

PELKKÄ POUTANEN
Tamperelainen Pelkkä Poutanen sekoittaa elektronista ja rootsia, kansanperinteistä ja klassista, art poppia, noisea, ja vokaalimusiikkia. Pelkkä Poutasen soolo-debyyttialbumi “Pyhä veri vuotaa” (Eclipse Music, 2022) oli ehdolla 2023 Teosto-palkinnon saajaksi. Se on yksi pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista. Albumi oli myös vuoden Emma-ehdokkaana. Musiikkiin on haettu inspiraatiota jokapuolelta maailmaa, mutta yhtä kaikki, se on erittäin modernia kansanmusiikkivetoista elektroa. Brittiläinen Songlines-lehti valitsi albumin 10 parhaan uuden albumin joukkoon huhtikuussa 2022. ”Se on houkuttelevaa, kummittelevaa, lumoavaa, henkistä ja hypnoottista.

LUHTANIITTY
Luhtaniitty on tamperelainen americana-vaikutteista indiefolkia soittava yhtye. Hiedanrannan Puutarhajuhlissa kuullaan kappaleita yhtyeen tulevalta debyyttialbumilta, jolta on julkaistu kaksi ensimmäistä singleä keväällä 2023. Luhtaniityn sanoitukset käsittelevät ihmisen ja luonnon suhdetta, rakkautta, toivoa ja epätoivoa, sekä sisäisen rauhan etsimistä.

KUKKAYLLÄTYKSIÄ KOKO PERHEELLE
Kukkaloistoa tulvivaan buffettiin on katettu kesäisiä yllätyksiä aidoista kukista! Nappaa buffetista värikäs kukkakoriste tai minikimppu. Koristele kukkakoristetta juhlavilla satiininauhoilla ja ripauksella kimalletta! Voit kiinnittää minikimpun asusteeksi tai hiuskoristeeksi. Klo 12-14 tai niin kauan kuin kukkia riittää. Sopii kaikenikäisille.

VILTTIKIRPPIS
Vilttikirppis on ilmainen ja omatoiminen, eikä vaadi ennakkoilmoitusta. Vilttikirppis järjestetään Tapahtumapuistossa. Tässä muutama ohje kirppikselle: Tuo oma viltti mukaan. Älä kiinnitä puihin mitään. Varaa vaihtorahaa tai lataa Mobile Pay -sovellus. Kahvila ei vaihda vaihtorahaa. Roskat roskiin (roskikset kartanon pääovien lähellä). Huom autoilijat! Mikäli tuot tavaroita autolla, tule hyvissä ajoin, sillä auto pitää olla pysäköitynä tapahtuman parkkialueella klo 11.00 mennessä. Tämän jälkeen alueella ei voi liikkua autolla. Kantaen tai pyörällä tavaroita voi tuoda pitkin päivää, joten kannattaa ottaa sen verran myytävää, jonka jaksat kantaa tapahtuman parkkialueelta.

TAIKAMAAN MAAGINEN JÄTTISAIPPUAKUPLA-ESITYS
Maaginen, musiikilla höystetty jättisaippuakupla-esitys saa katsojat huudahtamaan hämmästyksestä! Kaksi näyttävästi/satuhahmoiksi pukeutunutta saippuakuplataiteilijaa loihtii upeita kuplia 15 min ajan.

LOHIKÄÄRMEPRINSESSA TUULISPÄÄN JA HAUSKIKSEN MUSAHUBAILU
Ystävykset Lohikäärmeprinsessa Tuulispää ja hänen koiransa Hauskis rientävät Taikamaasta hauskuuttamaan ja liikuttamaan lapsia! Tuulispään omat, mukaansatempaavat laulut, huumori ja Hauskiksen pörröinen olemus valloittavat yleisön takuuvarmasti! Lapset pääsevät osallistumaan esitykseen monin tavoin ja mielenkiinto on taattu loppuun asti. Musahupabailu on iloista musiikkia, mukaansa tempaavaa meininkiä ja hupsun hauskaa hassuttelua.

TAMPEREEN IMPROVISAATIOTEATTERI SNORKKELI
Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkelin Sketsi-improShow on räjäyttävä viihdepläjäys, jota ei kannata missata! Se sisältää improvisoituja sketsikohtauksia, lauluja ja hykerryttäviä tarinoita. Improvisoidut esitykset ovat tuoretta kauraa, sillä mitään ei ole nähty aikaisemmin, vaan kaikki syntyy hetkessä – ja sinä saat vaikuttaa siihen mitä näet. Luvassa takuuhauskaa meininkiä

SORIN SIRKUS
Sorin Sirkuksen nuoret esiintyjät viihdyttävät puutarhajuhlien yleisöä sirkusnumeroillaan, joissa lajeina ovat jongleeraus, pyramidit ja yksipyöräinen. Esityksen kokonaiskesto on noin viisitoista minuuttia. Sorin Sirkus on Tampereella toimiva sirkustaiteen keskus, joka kehittää ja ylläpitää lasten ja nuorten sirkustaidetta ja tarjoaa sirkustaiteen perusopetusta, jonka piirissä on viikoittain yli 500 oppilasta. Vuonna 1985 perustettu Sorin Sirkus on tunnettu omaleimaisesta esitystoiminnastaan Suomen nuorisosirkuskentällä.

GLITTERPISTE
GlitterHaltijat glitterpisteeltä pääset valitsemaan itsellesi ihanan tatuoinnin ja suunnittelemaan toteutuksen yhdessä glitterartistin kanssa. Tatuoinnista on iloa moneksi päiväksi.

JÄTTISAIPPUAKUPLATYÖPAJA
Taikahileen Saippuakuplatyöpaja, missä lapset saavat tehdä omia jättikuplia ohjaajan kanssa ja mennä jättikuplan sisään.

SOMANA RY:n LEIKKITEATTERIPISTE
Puutarhatontut Pujo ja Paju kutsuvat kaikki lapset puutarhatalkoisiin Somana ry:n leikkiteatteripisteelle Pitäähän kartanon piha saada kukoistamaan juhlan kunniaksi vai mitä! Kuinka nypitään rikkaruohoja, kastellaan kukkia, istutetaan hedelmäpuita, kylvetään nurmikkoa tai etsitään onnen apiloita? Nämä ja monta muuta puutarhaniksiä opit tonttujen hassun hauskassa taukojumpassa ja leikkituokiossa kartanon pihalla.

TAMPEREEN VOIMISTELIJOIDEN AKROBATIAVOIMISTELIJAT
Tampereen Voimistelijat on 100-vuotias huippuvoimisteluun painottunut urheiluseura, jonka edustusurheilijat yltävät vuosi toisensa jälkeen niin kotimaan kuin kansainvälistenkin kilpailujen palkintokorokkeille. Akrobatiavoimistelu on näyttävä laji, jossa voimistelijat nostelevat ja heittelevät toisiaan, sekä suorittavat voltteja, tasapainoja ja liikkuvuusliikkeitä.

PELASTA NÄSIJÄRVI ROSKISTA -PAJA
Kalojen ja lintujen sekaan on joutunut hurjan paljon roskia, tule auttamaan eläimiä keräämällä haaviin roskat.

TEMPPURATA
Temppuradalla lapset pääsevät mm. hyppäämään sekä pituus- että korkeussuunnassa, testaamaan heittotarkkuutta ja tasapainoilemaan.

POMPPULINNA
Perheliikuntakeskus Hippa tarjoaa hauskat pomput supersuositussa pomppulinnassa!

HYPPYNARUTYÖPAJA
Tule tekemään itsellesi hyppynaru Taito Pirkanmaan ohjauksella!

TANSSISEURA HURMION NÄYTÖSTANSSIT JA KAIKILLE AVOIMET LEVYTANSSIT
Tanssiseura Hurmio ry on vuonna 2004 perustettu Tampereella toimiva lavatanssiseura. Hurmion päätehtävä on tarjota laadukasta tanssinohjausta kaikille lavatansseista kiinnostuneille. Hurmion syyskausi alkaa ma 28.8. ja ensimmäinen viikko on ilmainen tutustumisviikko. Tarjolla on eri lajien opetusta niin vasta-alkajille kuin jo enemmän tanssineille. Tervetuloa tanssimaan Hiedanrantaan, tutustumaan toimintaamme ja juttelemaan kanssamme! Tapahtuman alussa seuraesittely näytöstansseineen Hurmion aktiivien esittämänä, jonka jälkeen kaikille avoimet levytanssit klo 15-17.

VALOKUVAUSSEURAN KUVAUSPISTE
Valokuvausseura ottaa kävijöistä perhe-, kaveri-, lemmikki, Linkedin, Facebook- ja instakuvia iloisella otteella. Kuvan (1-2 kpl) saat veloituksetta sähköpostilla seuraavan 1-2 viikon aikana. Mukana myös kaksi fantasiateemaista hahmoa klo 12-15, joiden kanssa voi halutessa ottaa yhteiskuvan. Ota puutarhajuhlaan mukaan iloinen mieli ja asetu kuvaan yksin, porukalla tai koko perheen kanssa! Jos olet kiinnostunut valokuvauksesta, kysy toiminnasta lisää kuvauspisteellä. www.valokuvausseura.fi

KUULEVAT KORVAT
Kuulevat korvat- juttelupisteellä tavattavissa Harjun seurakunnan diakoniatyöntekijä ja pappi. Tule hengähtämään hetkeksi ja kerro mitä on mielen päällä. Voit tulla ilon tai surun kanssa. Kuuntelemme sen, mitä haluat kertoa.

LUONNONKOSMETIIKKAA VILLIYRTEISTÄ -TYÖPAJA
Tässä työpajassa pääset tutustumaan helposti ja yksinkertaisesti villiyrttien ja luonnonkosmetiikan maailmaan. Täysin luonnon raaka-aineista ja hellävaraisista ainesosista valmistetut tuotteet saat heti mukaasi kotona käytettäviksi, tai vaikka lahjaksi annettavaksi. Yhdessä vanhemman kanssa, näiden tuotteiden valmistaminen luonnistuu vaikka vähän pienemmältäkin perheenjäseneltä!

TAIDETTA VANHOISTA KIRJOISTA -TYÖPAJA
Tule luomaan taidetta vanhoista kirjoista. Työpajassa hyödynnetään kirjaston poistokirjojen sivuja, joista taiteillaan taitellen koristeita. Työpajaa ohjaa Tule!-hankkeen vapaaehtoiset.

TAITEILE KORISTEEKSI -TYÖPAJA
Pajassa pääset tekemään helppoja kesto viherkasveja, sulkia ja perhosia koristeeksi.

KASVIPAINANTA -PAJA
Tervetuloa painamaan kangasta kasveilla. Voit sommitella kasveista haluamasi asetelman kankaalle ja luot printin, jollaista ei ole muilla. Kankaan saat kotiin mukaan valmiina höyrytettäväksi.

TAIDETASTING
Taidetasting on uudenlainen tapa kokea kuvataidetta. Suljemme ulos meitä ympäröivän visuaalisen ärsyketulvan. Pysäytämme vauhdin. Fokus on nyt vain yhdessä taideteoksessa. Keskustelu voi alkaa. Taidetastingin seremoniamestarina toimii tapahtuman kehittäjä, taiteen sanallistaja Pasi Salonen. Keskustelun puhujavieraana on teoksen tehnyt taiteilija, jonka henkilöllisyys paljastuu vasta tapahtumassa. Taidetasting on älykästä viihdettä, ajattelun harjaamista ja sanattoman läsnäoloa. Tervetuloa!

HIEDANRANNAN PAJAN KATUTASO-KAUPPA
Katutaso-kaupasta löytyy Hiedanrannan pajalaisten designtuotteita ja taidetta. Tervetuloa ostoksille!

KURKISTUKSIA TEHTAASEEN – MINITEHDASKIERROKSET
Hiedanrannan Kehitys Oy tarjoaa mahdollisuuden päästä kurkistamaan Tehtaan uumeniin opastetuilla kierroksilla klo 13.00, 14.30 ja 16.00. Osallistuminen edellyttää turvavarusteiden (turvakengät, huomioliivi ja kypärä) käyttöä, jotka saa lainaan kierroksen ajaksi. Kierroksille otetaan vain täysi-ikäisiä, sillä Tehdas on työmaa-aluetta. Kierroksen kesto 30 min. Ilmoittautuminen viimeistään 15 minuuttia ennen kierroksen alkua Hiedanrannan Kehitys Oy:n teltalla Jukolan edustalla. Jokaiselle kierrokselle mahtuu 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

KÄVELYKIERROKSET
Tulevaisuuden kaupunginosa täynnä historiaa
Kävelykierroksella tutustutaan Hiedanrannassa kartanoon, tehdastilojen ja koko alueen historiaan, nykytilaan ja tulevaisuuteen yli 20 000 asukkaan kestävän asumisen kaupunginosana.
Lielahden kartano – Nottbeckien suku
Finlaysonin tehtaan omistajasuku Nottbeckit jättivät jälkensä paitsi Tampereen historiaan, myös Lielahteen. Millaisena Nottbeckien aika näyttäytyy Hiedanrannan alueella nykyään?

HIEDANRANNAN KEHITYS OY
Tule tutustumaan Hiedanrannan Kehitys Oy:n pisteelle alueen suunnitelmiin ja kehittymiseen Jukola-rakennuksen edustalle. Teltalla on myös värityspiste ja tehdaskierroksille ilmoittautuminen. Tampereen kaupungin kaavoitus on samalla teltalla Hiedanrannan Kehitys Oy:n kanssa.

TAMPEREEN KAUPUNGIN KAAVOITUS
Tampereen kaupungin kaavoitus on paikalla esittelemässä pohjoiskorttelin suunnitelmia. He vastaavat myös alueen kaavoitusta koskeviin kysymyksiin.

GALLERIA MUUNTOTILA
Galleria Muuntotila: Rajataide ry kesänäyttely – Sofi Häkkinen ja Sanni Saari
Kesänäyttely esittelee kahden yhdistyksen taiteilijan installaatiot. Näyttelyn on kuratoinut Rauha Aaltonen yhteistyössä Tampereen kaupungin sekä Rajataide ry:n kanssa. Sofi Häkkisen (s. 1990 Oulu) teos Things that live in plastic houses shouldn’t throw stones (2023) koostuu kasvihuoneesta, joka suojaa sisäänsä pop-teemoista ammentavia veistoksia. Sanni Saaren (s. 1990 Rauma) A Visitor On The Set (2023) mediainstallaatio koostuu valokuvista, videoprojisoinnista, valoteoksesta ja äänestä.
Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön ylläpitämä Galleria Muuntotila on nykytaidegalleria Lielahden kartanolla. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

KARTANOKAHVILA MIELIHYVIN
Sopimusvuori ry:n ylläpitämässä kahvilassa on tarjolla suolaisia ja makeita leivonnaisia, virvokkeita ja jäätelöä. Kartanon terassi puiston puolella tarjoaa upean järvimaiseman.

SLICEMONGER OY
Slicemonger tarjoaa pizzakärrystään Mansen rapeinta, New York -tyylistä pizzaa sliceina. Jukka ”Slicemonger” Salminen on tamperelainen valokuvaaja, muusikko ja pizzaintoilija, joka on tehnyt jo vuosia töitä pizzan parissa. Jukalle tärkeää on myös pizzan sosiaalisuus – hänestä yhdessä kokkailu ja syöminen kun on parasta, mitä ihminen voi tehdä. Slicemonger on paremman pizzan puolestapuhuja Napolista New Yorkiin ja Roomasta Tampereelle.

VEGEM
Vegem on pirkanmaalainen, vuonna 2017 perustettu kasvisruoka-alan yritys. Laajaan tuoteperheeseen kuuluu innovatiivisia ja maistuvia, runsaasti proteiinia sisältäviä vaihtoehtoja. Yrityksen perustajat, Sami Karttunen ja Santtu Ronkainen jatkavat työtään intohimosta kasvisruokakulttuurin kehittämiseen, ekologisesti kestävään tulevaisuuteen sekä maistuviin ruokahetkiin Saman Pöydän Äärellä. Vegem valmistaa kasvisruokaa jota syödään, koska se on hyvää!

ZIPATTA
Zipatan listalta löydät vastustamattomat uuniperunat sekä kinkkutäytteellä että vegaanisella metsäsienitäytteellä.

ILOGOURMET BRIGADERIA
IloGourmet Brigaderia valmistaa brigadeiroja eli kondensoidusta maidosta ja voista valmistettuja brasilialaisherkkuja. Perinteinen brigadeiro on suklainen, mutta vaihtoehtoja on loputtomasti!

Tapahtuman tuottaa Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö.

Tiedot

Päivämäärä:
19.8.2023
Aika:
11:00 - 17:00
Tapahtumaluokat:
, , ,
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Tapahtumapaikka

Hiedanranta
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, Pirkanmaa 33400 Suomi
+ Google Map