Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kaamoskinkerit 2020

21.11.2020 | 10:00 - 17:00

Vapaa pääsy
Kaamoskinkerit-teksti, taustalla Lielahden kartano violetilla valaistuna
Hiedanrannassa kuusen valot syttyvät ja rauhoitutaan talven viettoon.
Tänä vuonna Kaamoskinkereiden ohjelmaosuudet ovat seurattavissa Kulttuuri Tampereen YouTube -kanavalla.
Fyysisesti Hiedanrannassa lämpöä ja tunnelmaa kaamokseen tarjoaa Kartanokahvila Mielihyvin. Galleria Muuntotilassa on esillä Sofi Häkkisen Generation Pullamössö -näyttely. Kahvila ja näyttely ovat avoinna klo 11-17.
Kaamoksen keskellä Tule!-hanke keräilee Kartanokahvilaan heijastimia ja valaisee marraskuuta Kaamoskinkereissä! Tuo ylimääräiset heijastimesi Kartanokahvilaan ja joista kootaan heijastinpuu tapahtumapäiväksi. Voit noutaa itsellesi puusta heijastimia.
Klo 10-10.30 Hitauden hedelmät – matkalla -tanssiteos + Festina Lente -valokuvanäyttely (virtuaali)
Festina Lente – hitauden sietämätön keveys on tanssin, valokuvauksen ja esineteatterin yhdistävä taideprojekti. Aloitimme taidetyöpajat syyskuussa Lielahden palvelukeskuksessa. Olemme tanssineet ja valokuvanneet kahdeksan naisen kanssa Lielahden kartanossa ja Lielahtikeskuksessa.
Tanssiteos on kahdeksan naisen koreografinen improvisaatio. Tanssijoiden sisältä kumpuava energia löytää ympäröivään tilaan rauhallista ja meditatiivista liikettä. Yllättävä, joskin varsin tavanomainen liikkeen kanssa seurusteleva vastapari on sittenkin käden ulottuvilla. Kiireen ja suorittamisen vastapuoleksi tarjoilemme Hitauden mehukkaita hedelmiä kaiken ikäisille kansalaisille.
Näyttelyn valokuvissa naiset kulkevat kartanon mailla, tunnustelevat yksityiskohtia ja liikkuvat hitaasti Lielahtikeskuksessa. Näyttely on esillä Lielahden kartanossa 20.11. – 5.12.2020.
Työryhmä: koreografi Marjo Hämäläinen, valokuvaaja Susanna Lyly ja teatteriohjaaja Jyrki Tamminen
Esityksen muusikko: Eero ”Safka” Pekkonen.
Klo 14 Alma-amppeli -työpaja (virtuaali)
Ateljee E.W.:n ja Humbugin työpajassa valmistetaan parkkinahkainen Alma-amppeli. Alma-amppeli on helppo valmistaa kotona, etkä tarvitse mitään työkaluja. Kaamoskinkereitä varten jaetaan ennakkoon 30 ilmaista valmistussettiä, jonka voi varata ja noutaa Hiedanrannan Pajalta. Setti sisältää kaiken tarvitsemasi. Sen voi varata laittamalla sähköpostia osoitteeseen hiedanrannanpaja@gmail.com ja noutaa 16.-20.11. klo 14-17 välisenä aikana osoitteesta Tehdaskartanonkatu 38.
Kaikki ohjelma sopii koko perheelle.
Ohjelma on maksuton.
Muutokset ovat mahdollisia.
Kun vierailet kartanolla, ethän saavu paikalle flunssaoirein, pidät huolen käsihygieniasta sekä turvaväleistä.
Tapahtuman järjestää yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Hiedanrannan Paja, Tule! Tulevaisuus toi meidät yhteen -hanke, Sopimusvuori ry.

Tiedot

Päivämäärä:
21.11.2020
Aika:
10:00 - 17:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/757403715128805

Tapahtumapaikka

Netissä