Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kaamoskinkerit

9.11.2021 | 08:00 - 17:00

Hiedanrannassa lyhdyt syttyvät ja rauhoitutaan talven viettoon. Kaamoskinkerit kutsuvat oleilemaan ja rentoutumaan lämpimässä tunnelmassa sekä tarjoaa ilahduttavaa tekemistä ja kokemista. Tule nauttimaan ja virittymään talveen hyvien keikkojen, työpajojen ja taiteen parissa!

Kartanolla mieltä ja kehoa hellivät lempeät liikkeen ja luovuuden työpajat, ja musiikin tunnelmiin virittävät keikoillaan Sumuposauttaja ja Xeli. Aulassa ja keikkojen aikana voi osallistua myös yhteismaalauksen tekoon. Koko perheen varjoteatterityöpajassa voi kurkistaa talven varjoihin. Kartanokahvila Mielihyvin tarjoilee hymyilyttäviä herkkuja. Galleria Muuntotilassa taidetta tarjoilee Hyena-kollektiivin 19.00 Vapaata seurustelua -näyttely.

Tapahtumapuistossa nähdään Tonttu ja Pohjoistuuli – sirkusta ja naamioteatteria yhdistävä ulkoilmaesitys. Hiedanrannan saunan lämpimät löylyt kutsuvat rentoutumaan. Hiedanrannan Pajalla pääsee tekemään oman heijastimen sekä tutustumaan uuteen Katutaso -kauppaan. Tapahtuman koko ohjelma on maksuton.

Ohjelma:
11-16 Heijastintyöpaja, Hiedanrannan Paja
12.00 Palauttava liike &rentous -työpaja
12-13.30 Koko perheen varjoteatterityöpaja
13.00 Xeli
13-15 Hämyisiin tunnelmiin kuvien ja sanojen kuljettamana- työpaja
13.30 Sisäisen auringon tanssi -työpaja
14.30 Sumuposauttaja
15.30 Tonttu ja Pohjoistuuli – ulkoilmaesitys
11-16 Galleria Muuntotila: HYENA-kollektiivin 19.00 Vapaata seurustelua -näyttely

Palauttava liike & rentoutus
Herättele ja helli kehoasi lempeällä liikkeellä.
Levähdä rentoutuksessa.
Tällä tunnilla tehdään kevyttä ja palauttavaa liikettä ohjatusti, mutta omaa kehoa kuunnellen ja sen mukaan liikkuen. Tavoitteena on päästä lempeän liikkeen avulla tasapainoiseen ja rauhalliseen olotilaan sekä vahvistaa yhteyttä kehoon. Liikeosuuden lopuksi levätään ja nautitaan olosta loppurentoutuksessa. Tunti sopii kaiken kuntoisille ja -ikäisille. Ohjaajana palautumisohjaaja Henni Hakala.

Varjoteatteri – Talven varjot -työpaja
Työpajassa voit käydä kurkistamassa talven valoja ja varjoja ja kokeilla varjoteatterin tekemistä. Työpaja avoinna klo 12-13.30. Sopii koko perheelle. Ohjaaja: Tytti Marttila Suomen varjoteatteriyhdistyksestä. Lisää varjoteatteri vinkkejä yhdistyksen Huvilan varjot opetusvideoissa: https://www.youtube.com/channel/UCKalxNPudHSFL6QMuslq6iw

Xeli
XELI on indieartisti-lauluntekijä, jonka musiikissa kuuluu ja tuntuu herkkyys, aitous ja kierrätetyt kyyneleet. XELIn lauluissa välkkyvät ohikiitävät hetket, joiden sisällä on hyvinkin syvällisiä sanomia. Tamperelainen lauluntekijä on julkaissut tähän mennessä neljä singleä, joista viimeisin, Kroatia, on julkaistu 24.9.2021. Musiikkiaan XELI säestää sähköpianolla, ja käyttää sampleria tuottaakseen rytmiä ja äänimaailmaa. XELIn viimeisin julkaisu Kroatia käsittelee irtipäästämistä ja ristiriitaisia tunteita, jotka ovat osa luopumista. Kroatia nimenä viittaa paikkaan, jossa laulun teksti on syntynyt. Kroatia: https://youtu.be/qOOX8pSqxXw XELI Instagram: www.instagram.com/xelimusiikki XELI Facebook: www.facebook.com/xelimusiikki

Sisäisen auringon tanssi – vapaan tanssin työpaja
Tällä tunnilla pääset laskeutumaan oman itsesi ja kehosi äärelle. Vahvistamme juuriyhteyttämme, ravistelemme kuivuneet lehdet oksiltamme ja annamme sisäisen valomme liikkua lempeän ohjauksen ja musiikin kannattelemana kuin tuuli oksissamme. Tunti sopii kaikenlaisille liikkujille, aiempaa tanssikokemusta et tarvitse. Tervetuloa juuri sellaisena kuin olet! Ohjaajana Iina Kautiainen.

Sumuposauttaja
Sumuposauttaja on Sami Keinäsen sooloprojekti, jonka äänimaailma kasautuu pala palalta retroista Yamaha-soundeista. Alkuaikojen tuotannossa käytettyjen C-kasettilöytöjen tilalle on ilmaantunut Keinäsen kuulas lauluääni. Lopputuloksena on monenlaisia tunnelmia aina neonvalojen välkkeestä sisäavaruudellisiin syväsukelluksiin.

Tonttu ja Pohjoistuuli – ulkoilmaesitys
Tonttu ja Pohjoistuuli -esityksessä tavataan ”Pohjoistuuli” naamioteatterihahmo (Tytti Marttila), Lumikettu teatterinukke ja klovnimainen tonttuhahmo (Johanna Peltola), joka tekee myös sirkustemppuja. Esityksessä nähdään jättisaippuakuplia ja leikitään valoilla ja varjoilla. Hahmot pohjautuvat suomalaiseen tarinaperinteeseen, uusina talven raikkaina versioina. Kesto 20 min.

Hämyisiin tunnelmiin kuvien ja sanojen kuljettamana- työpaja
Ohjaajana Maria Hakasalo, fokusointiohjaaja eli kehon kuuntelun ohjaaja.

Heijastintyöpaja, Hiedanrannan Paja
Kuvioi itsellesi parkkinahkainen heijastin Hiedanrannan Pajan Katutaso kaupalla klo 11-16 välisenä aikana. Yksi heijastin per henkilö.

Galleria Muuntotila: HYENA- kollektiivi 19.00 Vapaata seurustelua
19.00 Vapaata seurustelua on HYENA-kollektiivin noutopöytäteemaa käsittelevän näyttelytrilogian toinen osa. Neljän taiteilijan yhteistyönä toteutetussa näyttelyssä pureudutaan muun muassa ylenpalttisiin tarjoiluihin, sosiaalisiin kohtaamisiin ja juhlaruokien alkuperään. Näyttelyssä yhdistyy kirjavasti sekä perinteisistä että epäkonventionaalisista materiaaleista koostettuja pieniä ja suurempia teoksia, joiden ideat kumpuavat muistoista, tuntemuksista ja kohtaamisista juhlissa.

VAPAA PÄÄSY
Kartanokahvila Mielihyvin, Galleria Muuntotila ja Hiedanrannan Pajan Katutaso -kauppa avoinna tapahtuman ajan.

Muutokset mahdollisia. Tulethan tapahtumaan vain terveenä! Tapahtumassa noudatetaan voimassa olevia korotilanteen suosituksia ja rajoituksia.

Hiedanranta
Tehdaskartanonkatu 38

Tiedot

Päivämäärä:
9.11.2021
Aika:
08:00 - 17:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,