Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lempeä lauantai Hiedanrannassa

10.6.2023 | 11:00 - 17:00

Vapaa pääsy

Tervetuloa viettämään lempeää lauantaipäivää Hiedanrantaan!

Ohjelmassa rentoudutaan kädentaitojen, liikkeen, taiteen ja designin äärellä! Lielahden kartanolla ja Hiedanrannan Pajalla järjestetään kaikille avoimia työpajoja, joiden lisäksi pajalaisten Katutaso-kaupassa vietetään avajaisia.

OHJELMA:

KUKKAKORISTEPAJA, Hiedanrannan Paja
klo 12-15
Pajassa valmistetaan ihania kestokoristeita – kesän iloksi esimerkiksi kukkakoristeita hiuksiin tai juhannukseksi kukkaseppele! Materiaaleina kangas, paperi, huopa ja tekniikkana käsin ompelu ja liimaaminen. Ohjaajana Minna Anttonen.

LIIKE & LUOVUUS – KEHOTIETOINEN TAIDETYÖPAJA, kokoontuminen Lielahden Kartanon pääovilla
klo 12-13.30
Työpajassa yhdistyvät somaattinen liike ja intuitiivinen maalaaminen. Toteutamme kehotietoisia harjoitteita, jotka kutsuvat kohti läsnäoloa, aistikokemuksia, sekä rauhoittavat hermostoa ennen siveltimeen tarttumista. Mitään ei tarvitse osata ja työpaja soveltuu niin aloittelijoille, kuin kuvataiteen harrastajille. Materiaaleina käytämme peite- ja akryylivärejä, kyniä, liituja ja muita vaihtoehtoisia työskentelyvälineitä. Ohjaajana toimii kulttuurituottaja Assi Piironen.

PERHEJOOGA, Lielahden kartanopuisto
klo 15.30-16.15
Tervetuloa leikkimieliselle ja rennolle joogatunnille, joissa liikutaan mielikuvien matkassa!
Perhejoogassa lapsi ja aikuinen liikkuvat yhdessä mukavassa ja sallivassa ilmapiirissä, ilman kilpailua itsen tai toisten kanssa. Joogahetki vahvistaa motoriikkaa ja tasapainoa. Samalla harjoitellaan myös rauhoittumista ja rentoutumista sekä opetellaan tunnistamaan, miltä kehossa tuntuu eri tavoin liikuttaessa. Tunti tarjoaa oivan mahdollisuuden viettää kiireetöntä aikaa yhdessä tärkeän ihmisen kanssa.
Perhejooga sopii 5-11 -vuotiaille lapsille yhdessä oman aikuisen (vanhempi, kummi, isovanhempi tai muu läheinen) kanssa. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Jokainen joogaa omalla tyylillään. Tunti kestää 45 minuuttia. Oma matto mukaan.

KATUTASO-KAUPPA, Hiedanrannan Paja
klo 11-17
Katutaso-kauppa on rosoisen tunnelmallinen tila, josta löytyy vanha ahjo, selluprässi ja muita elementtejä muistuttamassa tehdasalueen historiasta. Kaupasta löytyy monipuolisesti pajalaisten design-tuotteitakäsitöitä ja taidetta. Tervetuloa avajaiskahveille ja tutustumaan upeisiin tuotteisiin!

KARTANOKAHVILA MIELIHYVIN, Lielahden kartano
klo 11-17
Kartanokahvilassa tarjolla suolaisia ja makeita leivonnaisia, virvokkeita ja jäätelöä.

GALLERIA MUUNTOTILA, Lielahden kartano
klo 12-18
Ella Tahkolahti – Satunnainen ajoitus
Ella Tahkolahden Satunnainen ajoitus -näyttelyn aiheena ovat näyttelytilassa liikkuva valo, katsoja sekä aika joka kuluu, tulee kulumaan ja on jo kulunut. Ella Tahkolahden installaatio muuntaa Galleria Muuntotilan osallistavaksi, valoa ja katsojaa peilaavaksi veistokseksi. Tahkolahti käyttää tilassa kuvattuja videoita auringonvalon liikkeiden ja katoavien hetkien tallentamiseen, peileistä koottuja kokonaisuuksia tämän hetken korostamiseen ja liikkuvia objekteja ajankulun vauhdin määrittelyyn.

Tiedot

Päivämäärä:
10.6.2023
Aika:
11:00 - 17:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtuma tagia:
, ,
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/910155276737994?ref=newsfeed

Tapahtumapaikka

Hiedanranta
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, Pirkanmaa 33400 Suomi
+ Google Map