Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suloinen Sunnuntai

11.12.2022 | 14:00 - 18:00

Vapaa pääsy

Suloinen Sunnuntai – Valoa ja rentoutumista joulun alla

Tervetuloa viettämään rentouttavaa sunnuntaita loistavan musiikin, kädentaitojen ja taiteen parissa!
Musiikista vastaavat Laura Moisio, Pekko Käppi (soolo) ja Tellus & Väki kuorot. Rentoutumiseen johdattelee ihana sointukylpy. Työpajoissa valmistuu kierrätysmateriaaleista kranssi, korvakorut ja jouluiset koristeet. Ainutlaatuinen Taidetaisting -konsepti kutsuu viihtymään taiteen parissa. Tapahtuma on maksuton.

Ohjelman paikat päivittyvät pian.
Katsothan ajankohtaiset saapumisohjeet Hiedanrantaan!

Tapahtuman tuottaa Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö.

LAURA MOISIO

Laura Moisio kulkee omaa tietään kotimaisen musiikin kentällä. Hänen kappaleissaan omintakeiset sanoitukset yhdistyvät pettämättömään melodiatajuun. Maamme arvostetuimpiin nuoren polven lauluntekijöihin lukeutuva Moisio on julkaissut neljä studioalbumia, joista viimeisin, Laulaa kun ei voi muutakaan, ilmestyi alkuvuodesta 2020. Moision albumit ovat olleet arvostelumenestyksiä, minkä lisäksi kakkoslevy Ikuinen valo oli ehdolla sekä Teosto-palkinnon että Kriitikoiden valinta -Emman saajaksi 2016.

PEKKO KÄPPI

Jouhikkotaiteilijana ja laulaja-lauluntekijänä tunnettu Pekko Käppi esiintyy soolona tapahtumassa. Pekko Käpin huhmareeseen on heitetty ilmavaa folk -ilmaisua, bluesin juurekkuutta ja psykedelisvivahteista rockia. Maljamaisessa astiassa hienonnettu lopputulos on ihastuttavaa ja omaleimaisen nerokkaalla tavalla helposti lähestyttävän populaarimusiikin muottiin istutettua kansanmusiikkia.

TELLUS

Heittäytyvä naiskuoro Tellus käy pelotta mutta kunnioittaen isojenkin aiheiden kimppuun ja esittää nyt kappeleita tulevasta koko illan kuoroteoksestaan Kiitti Vitusta. Esitys käsittelee sukupuolikokemusta, kehoiloa, voimaa ja herkkyyttä ja tulee ensi-iltaan maaliskuussa 2023. Tellus muistetaan muun muassa liikkuvasta kuoroteoksesta Susinartut – 1918 naisvankien laulut elävät, joka rakennettiin sisällissodan vankileirit kokeneiden naisten teksteihin. Kuoroa johtaa Petra Poutanen.

VÄKIKUORO

Väki hurmaa lämpimällä ja avoimella laulamisen ilolla!
Väki on kolmen vuoden ikäinen tamperelainen sekakuoro, jonka lauluissa yhdistyvät elämän laitapuolet ja betoninpainoiset haaveet. Kuoron sävelet ovat osittain ennenkuulemattomat, sillä osa ohjelmistosta on uutta ja tälle porukalle kuoronjohtajan räätälöimää. Tyylillisesti kuoro kulkee kansan/kevyen musiikin liepeillä. Syyskuussa 2023 Väki tuo ilmoille joukon uusia lauluja jotka kajautellaan konserttisarjana siltojen alla. Kuoroa johtaa Petra Poutanen.

SOINTUKYLPY

Sointukylvyssä saat olla tekemättä ja suorittamatta mitään, antaa äänimaljojen äänten ja värähtelyn mahdollistaa hetki lepoa kehollesi ja mielellesi. Sointukylpy kestää yhteensä tunnin ja pitää sisällään lyhyen alustuksen, sointukylvyn sekä palautumisen tähän hetkeen. Äänimaljoja, kosheja ja gongia soitetaan noin 45 minuutin ajan. Sointukylvyssä istutaan tai maataan rennosti jumppa/jooga-alustalla. Tarvitset tunnille lämpimät, mukavat vaatteet, vesipullon ja oman alustan sekä viltin ja halutessasi päänaluseksi esim. tyynyn. Vilttejä on lainattavissa paikan päällä myös ohjaajalta. Levolliseen äänimaailmaan sinut johdattaa Minna Holopainen.

TAIDETAISTING

Taidetasting on älyllistä viihdettä ja uudenlainen tapa kokea kuvataidetta yhdessä. Tunnin ajaksi pysäytämme meitä ympäröivän visuaalisen hälyn, ja luomme yhteisen tilan ihmisten ja yhden tarkoin valitun taideteoksen välille. Inspiroidumme keskustelusta, sanattoman läsnäolosta ja taiteen tulkitsemisesta. Taiteen sanallistaja Pasi Salonen haastattelee teoksen tehnyttä ammattitaiteilijaa. Mutta kuka hän on? Joulun hengessä yllätys paljastuu vasta h-hetkellä! Taidetastingin järjestää Taidos Oy, joka on taiteeseen erikoistunut viestintätoimisto. Tapahtumassa tarjolla pientä purtavaa.

KRANSSIPAJA

Tule tekemään kierrätysmateriaaleista itsellesi kaunis kranssi!

KORVISPAJA

Tervetuloa tekemään korviksia kierrätysmateriaaleista! Osallistuminen on maksutonta ja materiaalit löytyvät paikan päältä. Työpajan järjestävät KIERTO-hanke ja Tule!-hanke.

JOULUKORISTETYÖPAJA

Työpajassa tehdään parkkinahasta ikkunaan tai kuuseen sopivia joulukoristeita. Työpajaa ohjaa Humbugin Anni Jokinen.

Katsothan ajankohtaiset saapumisohjeet!

Tiedot

Päivämäärä:
11.12.2022
Aika:
14:00 - 18:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
, , ,
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/728271312240461

Tapahtumapaikka

Hiedanranta
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, Pirkanmaa 33400 Suomi
+ Google Map