Hiedanrannan hukkapuistossa kasvit saavat uuden elämän – avajaistapahtumassa 3.7. istutetaan hukkakasvit yhdessä

Hiedanrantaan avataan uudenlainen kasvien hukkapuisto, joka koostuu taimistojen vahingoittuneista tai myymättä jääneistä kasveista. Entisen tehdasalueen aukiolle sijoittuvassa hukkapuistossa kasvit eivät päädy biojätteeksi, vaan ne istutetaan kierrätysmateriaaleista tehtyihin kasvatussäkkeihin ja käytetään hyödyksi kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Hukkapuisto tuo kaupunkiympäristöön hyötykasveja ja viihtyisyyttä sekä lisää luonnon monimuotoisuutta vanhassa tehdasmiljöössä. Hukkapuiston avajaisia vietetään 3.7.2024.

Hukkapuiston kasvivalikoima ei ole tiedossa etukäteen, sillä se riippuu taimitarhan tilanteesta. Hiedanrannan hukkapuistoon valitaan luonnon monimuotoisuutta lisääviä kasveja visuaalisuutta unohtamatta. Valikoimaan pyritään saamaan mukaan myös syötäviä kasveja, joita voidaan hyödyntää alkusyksyllä järjestettävässä sadonkorjuutapahtumassa.

Hiedanrannan Kehitys Oy on suunnitellut ja toteuttanut hukkapuiston yhdessä Ekokumppanit Oy:n ja Blokgarden Oy:n kanssa.

Hukkapuiston avajaisia juhlitaan keskiviikkona 3.7.

Hiedanrannan hukkapuiston avajaisia vietetään keskiviikkona 3.7. klo 15–18. Tehdasaukiolla järjestettävässä avajaistapahtumassa istutussäkkeihin asennetaan kastelujärjestelmät ja säkit täytetään mullalla. Lopuksi istutussäkkeihin istutetaan yhdessä taimistolta valitut hukkataimet.

Avajaistalkoisiin osallistuneille tarjotaan ruokailu Hiedanrannan Blokki-ravintolassa. Talkoolaisilla on myös mahdollisuus saunoa maksutta Hiedanrannan saunassa. Ruokatarjoilu on varattu maksimissaan 25 henkilölle.

Lue lisää tapahtumasta.