Hiedanrannan Kehitys Oy on kasvavan Tampereen palveluksessa

Tavoitteenamme on rakentaa Hiedanrannasta 25 000 tyytyväisen asukkaan kaupunginosa, jossa historia näkyy ja kulttuuri sekä liiketoiminta kukoistavat. Vastaamme Tampereen kasvuun kehittämällä älykästä ja kestävää kaupunkia.

Hiedanrannan Kehitys Oy on Tampereen kaupungin kokonaan omistama, markkinaehtoisesti toimiva osakeyhtiö ja hankintalakia noudattava julkinen hankintayksikkö. Taloutemme perustuu tontinmyyntituloihin ja muihin kiinteistöliiketoiminnan tuottoihin.

Omistamme Hiedanrannan maa-alueet ja rakennukset ja tehtävänämme on niiden kehittäminen. Kartanon ja tulevan hyvinvointikeskuksen alueet kuuluvat edelleen Tampereen kaupungille. Toimimme läheisessä yhteistyössä Tampereen kaupungin kaavoituksen, Hiedanrannan kehitysohjelman ja maanomistajien kanssa.

Yhteistyösopimus suuntaviittana

Yhteistyösopimuksella kaupungin kanssa yhtiö sitoutuu kehittämään omistamiaan alueita Hiedanrannan kehitysohjelman, yleissuunnitelman ja Tampereen kaupungin asuntopolitiikan periaatteiden mukaisesti. Yhtiö sitoutuu kustannuksellaan rakentamaan alueellensa yhdyskuntatekniikan ja yleiset alueet sekä luovuttamaan ne kaupungille asemakaavoituksen sopimuskorvauksena.

Hiedanranta toimii jatkossakin kehittämisympäristönä ja yhteistyöalustana lukuisille älykkään ja kestävän kaupunkikehittämisen hankkeille ja kokeiluille. Taide, kulttuuri ja arkkitehtuuri kuuluvat alueelle. Tampereen kaupunki ja yhtiö sitoutuva yhdessä ja erikseen tämän myötävaikuttamiseen.

Hiedanrannan kehityksen yhtiömalli muuttui vuoden 2021 alusta. UKK-sivultamme voit lukea, mikä muuttui ja miten työjako Tampereen kaupungin kanssa jatkossa toimii.

Olemme Rakli ry:n ja Green Building Council Finlandin jäsen. Rakli on kiinteistöjen ammattimaisten omistajien, kiinteistösijoittajien, toimitilajohdon ja rakennuttajien järjestö. GBCF on kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto.

 

 

Hiedanrannan Kehitys Oy:n hallitus

Hallituksen puheenjohtaja Mika Pekkinen, toimitusjohtaja, Tammervoima Oy
Janne Kytö, konsernilakimies, Tampereen kaupunki
Antti Marttila, toimitusjohtaja, Finnpark Oy
Emmi Mäntylä, Senior Manager, Financial Control, UPM Oyj
Tuukka Salkoaho, kehittämispäällikkö, Pirkanmaan hyvinvointialue (virkavapaalla Tampereen kaupungilta 31.12.2022 asti)
Pekka Sirviö, toimitusjohtaja, Tampereen Raitiotie Oy

Yhtiön henkilöstö ja yhteystiedot

Hiedanrannan Kehitys Oy:n tunnus

Posti- ja laskutusosoite

Hiedanrannan Kehitys Oy
Postiosoite: PL 487, 33101 Tampere
Käyntiosoite: Freckellinaukio 2B, 33210 Tampere

Y-tunnus: 3002666-6
Verkkolaskutusosoite: 0037300266662360
Välittäjän tunnus: 003708599126
Verkkolaskuoperaattori: Open Text Oy

 

Muita Tampereen kehittäjiä ja kumppaneitamme

Viiden tähden keskusta

Tampereen keskusta uudistuu merkittävästi vuoteen 2030 mennessä. Kaupunkirakenne eheytyy ja tiivistyy. Keskustassa on valmius rakentaa asuntoja noin 15 000 asukkaalle. Uusia työpaikkoja voi syntyä noin 15 000. Viiden tähden keskustan kehittämisohjelma 2018–2030 edistää kaupunkistrategian toteutumista kaupungin ytimessä.

Viiden tähden keskusta

Smart Tampere

Smart Tampere rakentaa kestävää ja älykästä Tampereen seutua, jossa asuminen, eläminen ja liikkuminen ovat hiilineutraalia ja jossa palvelut toimivat digitaalisesti, sujuvasti ja käyttäjälähtöisesti. Ohjelma koostuu kolmesta osakokonaisuudesta: Ekosysteemiohjelma, Digiohjelma ja Kestävä Tampere 2030.

Smart Tampere

Tampereen Ratikka

Raitiotie tuo uuden ajan joukkoliikenteeseen ja muuttaa tapoja käyttää liikkumisen palveluja. Ratikan kyytiin pääsee vuonna 2021. Ratikkaa tekijöinä ovat Raitiotieallianssi, Tampereen Raitiotie Oy, Nysse, Liikennöinti- ja kunnossapitoallianssi ja Tampereen kaupunki.

Kuva: Pari Tiitola, Tampereen Raitiotie Oy

Raitiotie