Räystäspääskyt pääsevät muuttamaan tehtaan viereen

Hiedanrannan vanhan sellutehtaan länsipuolelle on pystytetty pääskyhotelli varmistamaan pesimismahdollisuus alueen räystäspääskyille. Rakennelman valmisti Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja työn tilaajana on Hiedanrannan Kehitys Oy. Ensimmäisen muuttaneen pääskyn bongaajalle luvataan palkkio.

Hiedanrannan tehdaskompleksin tuotevaraston purku on alkanut. Aiemmin rakennuksessa pesineille räystäspääskyille haluttiin turvata paikka läheltä, ennen touko-kesäkuussa alkavaa pesintää.

Räystäspääskyt ovat yhdyskuntapesijöitä, jotka viihtyvät lajitovereidensa seurassa. Pääskyhotellin puubetonista valmistetuissa pesissä on pidennetty kulkuaukko, joten poikaset ovat turvassa oravilta, harakoilta ja muilta pesärosvoilta.

Hotelli on rakennettu Tredun Hervannan toimipisteellä ja pesät on valmistanut niihin erikoistunut Puupioni. Lehtori Mika Urosen mukaan Tredun koulutusaloista eri työvaiheissa mukana olivat niin rakennusala, metalliala, talotekniikka, logistiikka ja kiinteistöpalvelu.

– Saimme tässä projektissa eri alojen opiskelijoille todella paljon harjoittelumahdollisuuksia.

Pääskyhotelli näkyy hyvin tehtaan ohittavalta kevyen liikenteen väylältä. Ensimmäiselle pääskyn paikan päällä tallentaneelle luvataan satasen lahjakortti Hiedanrannan pajan käsiyöläisten myymälään. Videolinkin voi lähettää osoitteeseen info@hiedanranta.fi.

Hiedanrannan varsinainen asuntorakentaminen alkaa tehtaan pohjoispuolelta vuonna 2024 ja ensimmäinen tontinluovutuskilpailu käynnistyy vuoden 2022 aikana.

Lisätietoja:

Lasse Alkula
Kiinteistöpäällikkö, Hiedanrannan Kehitys Oy
lasse.alkula@hiedanranta.fi
050 3248 156

Kuvia pystytyksestä:

Pääskyhotelli_kollaasi_Onni_Orsmaa

Vastaava räystäspääskyhotelli toiminnassa: