Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Asunnottomien yö -viikko Tampereella

14.10.2020 | 09:00 - 20:00

Asunnottomien yö -viikko Tampereella

Asunnottomien yö -viikolla Tampereella nostetaan esiin vailla vakinaista asuntoa olevien ihmisten asemaa, lahjoitetaan vaatteita ja hygieniatarvikkeita, jaetaan ruokaa ja kahvia.

Asunnottomien yön teemana on tänä vuonna Oma koti hurjan kallis. Tapahtumissa nostetaan esiin asumis- ja velkaneuvontaa eli annetaan käytännön apua ja neuvoja, miten toimia asunnottomuusuhan alla, miten pysäyttää velkaantumisen kierre ja miten päästään omaan elämäntilanteeseen sopivaan asuntoon kiinni. Koronakriisin seurauksena moni on tilanteessa, ettei enää selviä vuokranmaksuista, asuntolainoista ja asumiskustannuksista, koska esimerkiksi työpaikka tai oma yritys ovat voineet mennä alta.
Asunnottomien yötä on vietetty vuodesta 2002 lähtien YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen keskittyvänä päivänä lokakuun 17. päivä. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista tempauksista ja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Katso lisätiedot ja koko ohjelma

Teemaviikkoa järjestämässä ja tukemassa

Artteli-kumppanuusyhdistys, Lähellä.fi, Tampereen A-Kilta, Hiedanranta Tampere, Tule! -hanke, Harjun seurakunta, Kierto-hanke, Silta-valmennusyhdistys Ry, ASTA -hanke, Tampereen seurakunnat, Tampereen kaupunki, Vapaaehtoistyö.fi Tampere, ViaDia Pirkanmaa ry, Pro-tukipiste, JST Solum Tammitupa, Suomen Punainen Risti Tampereen osasto, Taimi ry, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Mielen ry, Tampereen ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat, Tampereen seudun ammattiopiston kauneudenhoitoalan opiskelijat, Lunette, Pispalan muuttopalvelu, Vuokkoset.

Tiedot

Päivämäärä:
14.10.2020
Aika:
09:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Tampere