Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mitä mieleni tekee // Valokuvanäyttely

10.10.2020 | 08:00 - 31.10.2020 | 17:00

Mitä mieleni tekee / valukuvanäyttely

Mitä mieleni tekee // Valokuvanäyttely

“40.1, F33.2, F61.0. Kysyttäessä yleensä vastaan, että olen hullu. Lapsuudesta alkanut epämääräinen paha olo, pelot ja ulkopuolisuuden tunne on vienyt päihteisiin, suljetulle ja ongelmiin auktoriteettien ja yhteiskunnan kanssa. Kamasta tuli miellyttävämpi turta kuin mielialalääkkeistä. Kun ne samat sanat, äänet ja ajatukset kuulee tarpeeksi monta kertaa, alkaa niihin itsekin uskoa. Ilman exiä ja ystäviä olisin todella kusessa ja paskassa kunnossa. En tule koskaan parantumaan. Olen melko sinut sen kanssa. Kärsimys ei kirkasta, ei tule kruunua. Itselääkitsen oireita, on mukavampi sairastaa.”

Valokuvaaja Silja Seppälä tutkii näyttelyssään mielenterveyden stigmoja ja niiden vaikutuksia ihmisten välisiin suhteisiin. Ihminen ei valitse itse olla mielenterveyshäiriöinen, mutta kantaa käyttäytymisestään ja ulosanniltaan silti usein vastuun.

Seppälä haluaa kysyä, kuinka paljon yhteiskunnalla on vastuuta tukea mielenterveytensä kanssa kamppailevia? Seppälä on helsinkiläinen valokuvaaja, joka opiskelee Tampereen yliopistossa kuvajournalismia. Kanditutkinnon hän on tehnyt sosiaalipsykologiasta. Seppälää kiinnostaa tällä hetkellä paljaus ja aitous, sekä halu tuoda niiden äänet yhteiskunnassa esille, joita valtamedian katse väistää.

Pääsymaksuton ja ikärajaton näyttely on tuotettu yhdessä RARE Median ja Lielahden kartanon kanssa.

Aukioloajat: TI-Pe klo 10-16 ja LA 11-17, muutokset mahdollisia.

Tiedot

Alkaa:
10.10.2020 | 08:00
Loppuu:
31.10.2020 | 17:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Lielahden kartano
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400
+ Google Map