Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

HAVAHDU! – Asunnottomien yö Hiedanrannassa

14.10.2021 | 16:00 - 20:00

Vapaa pääsy

Hiedanrannassa vietetään Havahdu! – Asunnottomien yötä 14.10. klo 16-20. Ohjelmassa tietoa, keskustelua, musiikkia, sirkustyöpaja, valoja ja tuliesitys, sauna ja soppatarjoilu!

Ohjelma:
Klo 16-19 Hiedanrannan sauna lämmin (unisex). Oma pyyhe mukaan ja alkoholiton juoma
Klo 16 Asunnottomuuden koko kuva -näyttelyn avajaiset, kartanon aula
Klo 16-17 Paneelikeskustelu, kartanon aula
Klo 16-17.30. Kokoperheen sirkustyöpaja, jossa pääsee itse harjoittelemaan sirkusvälineillä sirkusammattilaisen opastuksella, tapahtumapuisto
Klo 17-18 Soppatarjoilu, ilmainen
klo 17.30 Sosiaalineuvos: Sosiaalineuvos laulaa omia lauluja todellisuudesta ja siihen liittyvistä tarinoista. Juurimusiikin keinoin tuodaan esiin maailmaan liittyvää huolta ja toivoa paremmasta. Erkki Joutseno kitara, haitari, Jaakko Oksanen, basso, laulu, Jukka Oksanen, kitara, laulu. Setti on noin 50 minuuttia. Saunalava
Klo 18 -20 Valopuisto: Valot syttyvät Lielahden kartanon puistoon luomaan toiveikasta tunnelmaa. Tervetuloa kulkemaan valojen lomassa!
Klo 19.30 Tuliesitys: Tulen vuoksesi, palan takiasi. Kesto noin 15 min, Saunalava
Klo 16-20 Hygieniatarvikekeräys
Kl0 16-20 Infoteltat, kartanon piha

Kokemuksellinen ja dialoginen tapahtuma torstain iltapäivässä ja alkuillassa havahduttaa osallistujansa. Tapahtumassa tuodaan esiin asunnottomuuden tilannetta Tampereella ja tämän vuoden teema ‘ULKOPUOLELLA – syrjäytynyt vs. syrjäytetty’ kuuluu moniäänisen paneelikeskustelun vuoropuheluissa. Asunnottomuuden todellisuus tulee lähelle ja on osa tamperelaista arkea.

Valot syttyvät Lielahden kartanon puistoon luomaan toiveikasta tunnelmaa. Valopuiston rauhassa kulkija kohtaa asunnottomuuden nykytilaa monin aistein musiikin ja tuliesityksen siivittämänä. Lisäksi Hiedanrannan yhteisöllinen sauna on auki saunojille. Soppatarjoilu. Tapahtumassa on tarjolla tietoa ja neuvontaa asunnottomuuden ehkäisemiseen ja apua, kun asunnottomuus on totta
Kartanon aulassa avautuu näyttely ‘Asunnottomuuden koko kuva’. Ihmisyys koostuu pienistä arkisista asioista. Teossarja kyseenalaistaa stereotypioita ja herättää pohtimaan, mikä on asunnottomuuden koko kuva. Millaiset ovat yhteiskunnasta syrjäytyneen tai syrjäytetyn kasvot? Mitä haluamme siitä nähdä? Miltä suljemme silmämme?

Hygieniatarvikekeräys: Kartanon aulasta löytyvälle keräyspisteelle voi tuoda avaamattomia pakkauksia suihkusaippuaa, shampoota, hoitoainetta, voidetta, huulirasvaa, hammasharjoja ja –tahnaa sekä terveyssiteitä ja kosteuspyyhkeitä. Lue lisää:
https://www.facebook.com/events/1052377928854958

Vapaa pääsy.
Tapahtumaa ovat mukana järjestämässä:
Tule! -hanke
Tampereen seurakunnat
Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö
KIERTO-hanke
Nopsajalka; Asumisen tukea nopeasti, joustavasti ja lähelläsi -hanke
ASTA –hanke
Silta-Valmennusyhdistys ry
KorentoArt
Liki-hanke
Julisteen kuva on Asunnottomuuden kokokuvan – yksi näyttelyn teoksista.

Tapahtumapaikka

Lielahden kartano
Tehdaskartanonkatu 38
Tampere, 33400
+ Google Map