Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hiedanrannan katutaidepuiston avajaiset

15 kesäkuun | 12:00 - 17:00

Viivi Vierinen maalaa Spraymaalilla konttisaunan seinää

Uudistuvaan Hiedanrannan katutaidepuistoon syntyy alkukesän aikana uutta taidetta ja erityisesti katutaidekäyttöön suunniteltu konttipuisto, jossa on n. 250 metriä uutta, vapaasti maalattavaa pintaa. Uuden puiston avajaisia juhlitaan lauantaina 15. kesäkuuta.

Avajaisissa pääset näkemään alueen uudet muraalit ja seuraamaan taiteilijoiden työtä vielä valmistuvien parissa. Katutaidepuistoon valmistuu neljä uutta tilausteosta, joiden taiteilijat ovat Zane Prater, Viivi “Viv Magia” Vierinen, J.P Köykkä ja Venla Huhtinen.

Tarjolla on kaikille avoimia ja maksuttomia katutaidetyöpajoja lähtötasoon katsomatta sekä maalaustarvikkeita oman maalauksen tekoon. Alueella on runsaasti vapaasti maalattavaa pellitettyä pintaa eri koossa, hengailutilaa sekä spraypurkkien ja roskien kierrätyspiste.

Tapahtumassa on kaikille avoimia ja maksuttomia nonstop-katutaidetyöpajoja lähtötasoon katsomatta. Sirkusrakkauspumpumin opastuksella kaiken ikäiset pääsevät osallistumaan Manse Pride -viikon kunniaksi sateenkaariteoksen maalaamiseen. Spraycankontrol taas ohjaa nuoret ja aikuiset perinteisemmän graffititaiteen pariin työpajassa, jossa maalataan yhdessä valmiiksi luonnosteltu teos. Lisäksi paikalla pääsee omatoimisesti testaamaan Idle Hands Tampereen maalaustarvikkeita ja tarjolla on rajoitettu määrä spraymaaleja oman maalauksen tekoon.

DJ Jahrvi Sound rytmittää menoa koko avajaisten ajan, jonka lisäksi alueella nähdään tasatunnein seikkailevat, yllättäviäkin tilanteita luovat Tonton-hahmot.

Ohjelma

12.00 Tapahtuman avaus, taiteilijahaastattelu
12.30-15.30 Lasten ja nuorten katutaidepaja sekä kaikkien yhteinen pride-maalaus, nonstop
12.30-17 Perinteinen graffitityöpaja nuorille ja aikuisille, nonstop
12.00-17.00 Idle Hands opastaa maalaustarvikkeiden äärelle, jakaa maaleja omaan käyttöön sekä myy lisätuotteita
13.00-15.30 Tonton-hahmot seikkailevat alueella
17.00 Tapahtuma päättyy

Perinteinen graffitityöpaja nuorille ja aikuisille klo 12.30-17

Spraycankontrol ohjaa nuoret ja aikuiset perinteisemmän graffititaiteen pariin työpajassa, jossa maalataan yhdessä valmiiksi luonnosteltu teos. Kuka vain pääsee testaamaan maalaamista teokseen taiteilijoiden opastuksella. Ohjaajat avaavat maalausprosessia perinteisen graffitin suunnittelun ja toteutuksen kautta.

Halukkaille on paikan päällä paperia, kyniä ja tusseja, joilla voi suunnitella oman teoksen myöhempiä maalaushetkiä varten. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta, graffitista tai katutaiteesta ei tarvita, avoin mieli riittää. Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen ja voit osallistua sen aikaa, kun sinulle sopii.

Lasten ja nuorten katutaidepaja sekä kaikkien yhteinen pride-maalaus klo 12.30-15.30

Tampereella juhlitaan lauantaina 15.6. myös Manse Pride-päätapahtumaa. Hiedanranta haluaa olla mukana yhdenvertaisen Tampereen luojana ja järjestää yhteistyössä Sirkusrakkauspumpumin kanssa sateenkaari-aiheisen katutaidetyöpajan. Ison sateenkaaren maalaamiseen saavat osallistua kaikki halukkaat ikään katsomatta teemalla “Yhdessä entistä vahvempina”.

Sateenkaari maalataan sivellinmaalein ja puuha sopii perheen pienimmillekin. Lapsille ja nuorille on lisäksi graffitipiste, jossa saa opastuksen spraymaalien turvalliseen käyttöön, omien teosten tekemiseen sekä jatkoharrastus-vinkkejä. Osallistujille tarjotaan suojavarusteet vaatteille ja kengille sekä halukkaille kertakäyttöinen hengityssuojain. Ikäsuositus työpajaan on 6-16 vuotta. Työpajat toteuttaa lasten ja nuorten katutaideyhdistys SRPP Sirkusrakkauspumpum.

Lue lisää Manse Pride-tapahtumasta.

Tonton, Vilus.art klo 13-15.30

Katutaidepuistoon sijoittuvan liikkuvan esityksen kaksi veikeää oranssiin sadepukuun pukeutunutta hahmoa luovat tunnelmaa ja yllättäviä tilanteita tanssin, sirkuksen, fyysisen teatterin keinoin — tietenkin vailla selkeää päämäärää. Alueelta löytyy myös Tonton-teltta, jossa tapahtumavieraat voivat keskustella ja jättää kirjeitä sekä tutustua Tontotin aikaisempiin seikkailuihin.

Vuodesta 2020 lähtien ympäri maailmaa erilaisia tiloja ja alueita elävöittänyt kasvoton ja kieletön Tonton-hahmo on Vilhelmiina Sinervon Vilus.art:lle luoma hahmo, jonka liikekieleen jokainen esiintyjä tuo oman mausteensa. Tonton Konseptin eri osioihin ja historiaan voi tutustua Tonton Calendarissa ja Instagramissa.

Kun maalaat Hiedanrannassa:

  • Pidä ympäristö siistinä. Hoida tyhjät spraypurkit niille varattuun keräilyastiaan ja muut roskat roskikseen.
  • Älä maalaa muualle kuin luvallisiin seiniin. Näin varmistat, että katutaiteella on jatkossakin luvallisia paikkoja alueella.
  • Harkitse, minkä päälle maalaat. Säästä piissit, joita muutkin selvästi arvostavat, ja valitse jokin toinen kohta omalle teoksellesi.
  • Kunnioita muita taiteilijoita. Älä sotke muiden töitä tägeillä, ja pyri peittämään kokonaan alla oleva työ omalla teoksellasi.
  • Testaile rauhassa treeniseinällä, jossa voit maalata huoletta kaiken päälle.

Avajaisten aikana Hiedanrannassa ovat avoinna myös:

Hiedanrannan Pajan Katutaso-kauppa
BLOKKI-ravintola ja Hiedanrannan sauna
Hempee x Minetti -jäätelökioski
Galleria Muuntotila
Kartanokahvila Mielihyvin

Tapahtuma on päihteetön ja siellä noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Tapahtuman järjestää Hiedanrannan Kehitys Oy. Tuotannosta vastaa Pirkanmaan luovat tuottajat ry.

Tiedot

Päivämäärä:
15 kesäkuun
Aika:
12:00 - 17:00