Hiedanrannassa puretaan syksyllä huonokuntoisia tuotantorakennuksia

Tampereen Hiedanrannan alueelta puretaan perustuksineen huonokuntoiset haihduttamo-, spriitehdas- ja lauhdeturbiinirakennukset. Käytöstä jo pitkään pois olleiden tuotantorakennusten purkutyö jatkuu jouluun saakka.

Purettavia tehdasrakennuksia Hiedanrannassa

Purettavista Hiedanrannan rakennuksista Lignotechin lajittelu- ja haihduttamorakennus sekä lauhdeturbiinirakennus on huonokuntoinen ja osittain aiemmin purettu spriitehdas erittäin huonokuntoinen. Osassa rakennuksia on tuotantokäytön aikana käsitelty kemikaaleja, ja kaikkien rakenteisiin liittyy turvallisuus- ja terveysriskejä. Haihduttamorakennus on yksi entisen tehdasalueen korkeimmista rakennuksista, joten sen purkamisella on myös maisemallista vaikutusta.

Raitiotien linjaukselta puretaan samalla maanalaisia rakenteita sekä säilytettävä höyryakun jalusta, joka siirretään lauhdeturbiinirakennuksen edestä odottamaan lopullista sijoitusta. Höyryakun jalusta on massiivinen betonirakenne, joka säilytetään osana alueen teollista historiaa.

Purkutyöt alkavat viikolla 35 ja jatkuvat viikolle 51. Päivittäinen työaika on maanantaista perjantaihin klo 7-19, jolloin aiheutuu jonkin verran melua. Pölyn hallintaan kiinnitetään erityitä huomiota kastelemalla purettavaa ainesta. Purkumateriaalin poistaminen lisää hieman liikennettä Tehdaskartanonkadulla. Työn toteuttaa Mevaset Oy ja rakennuttajana toimii Tampereen Tilapalvelut Oy.

Hiedanranta sijaitsee Lielahden vanhalla sellutehdasalueella Näsijärven rantamaisemissa. Alueelle valmistellaan uutta 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan kaupunginosaa suunnitellun raitiotiereitin varrelle. Hiedanrannan yleissuunnitelma hyväksyttiin Tampereen kaupunginhallituksessa 8.6.2020 jatkosuunnittelun lähtökohdaksi.

Lisätietoja

Työn toteuttaja
Mevaset Oy

Seppo Uusitalo

0400 644 401
Rakennuttaja/valvoja Tampereen Tilapalvelut Oy
Projekti-insinööri

Matti Laurila

040 801 6116

sähköposti Matti.Laurila@tampere.fi
Maanrakennustyöt valvonta Ramboll Finland Oy

Pentti Häkkinen

040 511 7333