Hiedanrannan taideohjelma julkistettu

Hiedanrantaan on laadittu oma taideohjelma asemakaavoituksen yhteydessä. Hiedanrannan Kehitys Oy:n, Tampereen kaupungin ja Public Art Agency Finlandin yhteistyönä koottu ohjelma ammentaa yhteisöllisyydestä, alueen teollisesta historiasta sekä Hiedanrannan nykyisestä rikkaasta tapahtumakulttuurista.

Hiedanrannan taideohjelmaa lähdettiin laatimaan ajoissa, ensimmäisen asemakaavamuutoksen valmisteluvaiheessa. Nykytaidetta tullaan tuomaan julkiseen tilaan samalla kunnianhimolla kuin aluetta suunnitellaan. Taide jatkaa kaupunkisuunnittelua ja sen tuominen alueelle sovitetaan rakentumisen edistymiseen.

Yhteisöllisyyttä on vaikea suunnitella vuosikymmeniksi eteenpäin, mutta taideohjelmassa pyritään varmistamaan sille rakenteellisia edellytyksiä, kuten tapahtuma- ja kohtaamispaikkoja. Suunnitelmissa on myös ihmisten luomia, aineettomia taideteoksia.

Suomalaiset haluavat tutkitusti taidetta arkiympäristöönsä. Hiedanrantaan syntyy monipuolinen teoskokonaisuus, johon kuuluu muun muassa kävijälle helposti näkyviä ”portteja” ja symboleita, mutta myös paikallisille rakkaita ”löydettäviä” teoksia. Taideohjelman laati Public Art Agency Finland, Hiedanrannan Kehitys Oy:n puolelta työtä koordinoi Meiju Mertanen.

Lue tiedote Public Art Agency Finlandin sivuilta

Lataa taideohjelma (PDF)