Hiedanrantaan avataan kesällä uusi katutaidepuisto – muutostyöt aloitetaan Tehdasaukiolla huhtikuussa

Hiedanrannan Tehtaan eteläpuolelle avataan uusi katutaiteen ja graffitimaalauksen alue kesällä 2024. Uusi katutaidepuisto koostuu tilausteoksista, vapaasti maalattavista graffitiseinistä sekä tapahtumallisuudesta. Alue rakentuu pellitettyjen konttien ympärille. Katutaidepuiston avajaisia juhlitaan kesäkuussa.

Tehdasaukiolla sijaitsevat nykyiset, jo huonokuntoiseksi päässeet hirsi- ja vaneriseinät puretaan katutaidepuiston siirtymisen myötä. Tehdasaukiolla aloitetaan myös entisten tehdasrakennusten puhdistustyöt, jotka eivät ole olleet vapaasti maalattavia alueita. Tehtaan rakennukset peruskorjataan tulevaisuudessa. Puhdistettavissa tiiliseinissä on havaittavissa niiden maalaamisesta aiheutuvaa merkittävää rapautumista, joka halutaan pysäyttää rakennusten suojelemiseksi. Puhdistustyöt eivät ulotu Tehtaan pohjoispuolelle, joka on ollut maalauspintana luvallisissa katutaidetapahtumissa.

– Haluamme edelleen mahdollistaa ja laajentaa luvallista taiteellista toimintaa Hiedanrannassa. Tavoitteena on keskittää katutaide sille varattuun paikkaan ja pitää historiallisesti arvokkaat rakennukset vapaina maalista. Tarkoituksena on lisätä katutaidepuistoon katutaiteen ja graffitimaalauksen alueelle uusia teoksia ja toiminnallisuutta vuosittain. Kerromme kevään aikana lisää katutaidepuistosta ja tilausteosten toteuttamiseen valituista taiteilijoista, kertoo Hiedanrannan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mikko Leinonen.

Tehdasaukion hirsi- ja vaneriseinien purku aiheuttaa väliaikaisia muutoksia jalankulku- ja pyöräilyväylällä huhti- ja toukokuun aikana. Myös Tehtaan rakennusten puhdistustyöt aloitetaan huhtikuun aikana.

Katutaidepuiston suunnittelua ja toteuttamista koordinoidaan yhteistyössä Pirkanmaan luovat tuottajat ry:n kanssa.

Lisätiedot:
Mikko Leinonen, toimitusjohtaja, p. 050 520 0395, mikko.leinonen@hiedanranta.fi