Nuoret yrittäjät avaavat Hiedanrannan ensimmäisen jäätelökioskin toukokuussa

Hiedanrantaan avataan uuden kaupunginosan ensimmäinen jäätelökioski lauantaina 11.5.2024. Hempee x Minetti -jäätelökioskin toimintaa pyörittävät kesän ajan Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemian opiskelijoiden perustama osuuskunta. Jäätelökioski sijaitsee Tehdaskartanonkadun varrella lähellä Hiedanrannan Pajaa ja Lielahden kartanoa.

Hempee x Minetti -jäätelökioskin valikoimaan kuuluvat muun muassa nuorten yrittäjien kehittämä Hempee keksijäätelö -sandwich, Minetti-jäätelöt ja erilaiset kahvijuomat. Lisäksi kioskista voi vuokrata piknik-vilttejä ja pelejä.

– Hempee x Minetti -jäätelökioski on kymmenen opiskelijan kesäprojekti, jonka kautta voimme oppia uutta yrittäjyydestä, kehittää johtamistaitoja ja luoda hyvää mieltä ympärillemme. Hiedanrannan puistomaisemat Näsijärven rannassa mahdollistavat myös piknik-konseptin kehittämisen sekä erilaisten aktiviteettien rakentamisen kioskitoiminnan ympärille, kertoo Milla Mikkonen EDL Group Osuuskunnasta.

Hiedanrannan Kehitys Oy etsi keväällä nuoria yrittäjiä vuokraamalleen Minetti-jäätelökioskille. Tampereen kaupungin omistama yhtiö vastaa Hiedanrannan kehittämisestä sekä rakentamisesta vetovoimaiseksi kaupunginosaksi.

– Ensimmäiset asukkaat muuttavat Hiedanrantaan vuonna 2026, mutta alueella on jo nyt paljon nähtävää ja tehtävää. Erilaiset palvelut ja tapahtumat houkuttelevat tutustumaan uuteen kaupunginosaan. Hiedanrantaan on toivottu aiempina vuosina jäätelökioskia, joka palvelisi niin alueen vierailijoita kuin lähialueiden asukkaita ja ulkoilijoita. Jäätelökioski antaa nuorille mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä matalalla kynnyksellä ja työllistyä kesän ajaksi, kertoo Hiedanrannan Kehitys Oy:n markkinointipäällikkö Laura Niittymäki.

Hiedanrannan Hempee x Minetti -jäätelökioski on avoinna touko- ja elokuussa viikonloppuisin. Kesä- ja heinäkuussa jäätelökioski palvelee maanantaista torstaihin klo 10-18, perjantaisin ja lauantaisin klo 10-19 sekä sunnuntaisin klo 10-18. Jäätelökioskin toimintaa ja tapahtumia voi seurata Instagramista @hempeexminetti.

Lisätiedot:
Laura Niittymäki, markkinointipäällikkö, Hiedanrannan Kehitys Oy, p. 040 133 4754, laura.niittymaki@hiedanranta.fi
Milla Mikkonen, EDL Group Osuuskunta, p. 045 234 6645, milla.m.mikkonen@tuni.fi

Kuva: Milla Mikkonen, Anni Vähäkoski ja Iida Mikkola kuuluvat EDL Group Osuuskuntaan, joka pyörittää Hempee x Minetti -jäätelökioskia kesän ajan Tampereen Hiedanrannassa.