Tehdaskartanonkatua siirretään, uusi pyöräilyn ja kävelyn yhteys avattu

Hiedanrannan ensimmäisiä asuinkortteleita valmistellaan rakentamalla kunnallistekniikkaa ja siirtämällä Tehdaskartanonkadun linjaa. Elokuussa alkava urakka aiheuttaa työmaaliikennettä ja tilapäisiä järjestelyjä. Samalla alueella kulkua helpottamaan avataan kävelyn ja jalankulun yhteys tehtaan eteläpuolelle.

Hiedanrannassa alkaa ensimmäisten asuinkorttelien eli Pohjoiskorttelien alueella katupohjien, vesihuollon ja muun kunnallistekniikan rakentaminen. Katu-urakka sisältää tulevan uuden Kuivaamonkadun ja osittain siirtyvän Tehdaskartanonkadun katurakenteiden toteutuksen tulevalta pysäköintilaitokselta raitiotien yli Lielahden kartanolle. Urakassa valmistuvat katurakenteet lukuun ottamatta lopullista asfalttipintaa ja kiveystöitä, jotka toteutetaan vasta arviolta vuosina 2025 ja 2026, vaiheittain alueen talonrakentamistöiden valmistuttua.

Alueella liikkuu työn aikana kaivinkoneita ja kuorma-autoja. Tilapäisistä liikennejärjestelyistä ilmoitetaan erikseen, samoin mahdollisista vesikatkoksista tiedotetaan etukäteen. Hiertämön edustan pysäköintipaikat poistuvat käytöstä ennen urakan alkua. Kyseessä on yhteisrakentamishanke, jossa tilaajina toimivat Hiedanrannan Kehitys Oy, Tampereen Vesi Liikelaitos, Tampereen Sähköverkko Oy ja Tampereen Sähkölaitos Oy. Pääurakoitsijana on Turtolan Kaivin Oy.

Urakka alkaa elokuussa. Pohjoiskorttelien alueella tehdään kuitenkin tätä ennen maantäyttöä tulevaa asuinrakentamista varten. Urakan osalta työt valmistuvat keväällä 2024 ja korttelialueen katujen lopulliset pintarakenteet toteutetaan arviolta syksyn 2025 ja alkuvuoden 2026 aikana. Ensimmäisten asuntojen rakentaminen alkaa kesällä 2024.

Erillisellä urakalla on avattu avataan tehtaan eteläpuolelle uusi vain pyöräilylle ja jalankululle tarkoitettu yhteys. Ratkaisu palvelee turvallisesti etenkin Paasikiventien ja Niemenrannan välillä liikkujia sekä Lielahden kartanon alueelle Paasikiventien suunnasta saapuvia. Yhteyden urakoitsijana toimii niin ikään Turtolan Kaivin Oy ja tilaajana on Hiedanrannan Kehitys Oy.

 

Uusi kävely- ja pyöräilyreitti Hiedanrantaan

Ilmakuva Pasi Tiitola

 

Lisätiedot:

Laura Jussila, Hiedanrannan Kehitys Oy, 044 351 7309
Juha Mikkonen, Turtolan Kaivin Oy: 040 837 7242
Jukka Palonperä, Tampereen Vesi Liikelaitos: 050 413 1885

 

Lataa tulostettava karttakuva (pdf)

 


Havainnekuva rakenettavista asuinkortteleista (My Arkkitehdit)