Hiedanrannan kesä täynnä tapahtumia, kulttuuria ja elämyksiä

Hiedanrannan kesä on täynnä tapahtumia, näyttelyitä ja konsertteja. Alue on elämyksellinen vierailukohde, jossa voit nauttia niin urbaanista katutaiteesta tehdasmiljöössä kuin historiallisesta kartanoalueesta puistoineen sekä järvimaisemineen. Hiedanranta henkii luovaa tunnelmaa herkullisia makuja unohtamatta.

Katutaso-kaupasta uniikit tuotteet kotiin ja lahjaksi

Hiedanrannan Pajan Katutaso-kauppa aukeaa lauantaina 25.5. Kesäkaupassa on myynnissä pajalaisten upeita design-tuotteita, käsitöitä ja taidetta. Tarjolla on muun muassa nahkatöitä, asusteita, laukkuja, keramiikkaa, käsinvärjättyjä lankoja, mattoja ja sisustustekstiilejä sekä lasitaidetta.

Katutaso-kauppa on avoinna 25.5.–18.8. keskiviikosta lauantaihin klo 11–18 ja sunnuntaisin klo 12–16. Kesän aikana Pajalla järjestetään myös erilaisia työpajoja.

Street foodia, livemusiikkia ja saunatapahtumia Tehdasaukiolla

Supersuosittu BLOKKI Outdoor Lounge Bar & Kitchen -ravintola uudistuu tänä kesänä Hiedanrannassa ja avaa ovensa Tehdasaukiolla lauantaina 25.5. Ravintolan valikoimissa on maukkaita kana-annoksia, tuunattuja ranskalaisia, virvokkeita sekä olutta ja siideriä.

BLOKKI Outdoor Lounge Bar & Kitchen vastaa tänä kesänä myös Hiedanrannan saunan toiminnasta. Yleisösauna on auki torstaista lauantaihin ja laajemmilla aukioloilla tapahtumakohtaisesti. Sauna on mahdollista varata myös yksityiskäyttöön pääsääntöisesti yleisösaunavuorojen ulkopuolella.

BLOKKI-ravintolan ja saunan muodostama uusi vehreä terassikeidas tarjoaa upean ulkoilmaolohuoneen, jossa voi nauttia kesäiltoina muun muassa livemusiikista ja saunatapahtumista urbaanissa tehdasmiljöössä.

Jäätelöä ja kahvilaherkkuja järvimaisemissa

Hiedanrannan ensimmäinen jäätelökioski, Hempee x Minetti, avautuu lauantaina 11.5. Jäätelökioskin toimintaa pyörittävät kesän ajan Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemian opiskelijoiden perustama osuuskunta. Hempee x Minetti -kioskin valikoimaan kuuluvat muun muassa nuorten yrittäjien kehittämä Hempee keksijäätelö -sandwich, Minetti-jäätelöt sekä erilaiset juomat, kuten esimerkiksi jääkahvi ja -tee.

Hempee x Minetti -kioskista voi vuokrata piknik-vilttejä ja lautapelejä sekä muita kesäisiä pelejä, kuten mölkkyä. Hiedanrannan vehreä Kartanopuisto ja Näsijärven rantamaisemat tarjoavat kauniit maisemat jäätelöpiknikille ja ulkopeleille.

Lielahden kartanossa toimiva Kartanokahvila Mielihyvin tarjoaa muun muassa itsetehtyjä suolaisia piirakoita ja sämpylöitä sekä maukkaita kakkuja, pullia ja leivoksia virvokkeineen. Kartanon terassilla puiston puolella voi kahvitella upeissa järvimaisemissa. Kahvilassa järjestetään myös pienimuotoisia tapahtumia, yhteisöllisiä tapaamisia sekä näyttelyitä.

Musiikkia, lastenohjelmaa ja elokuvia ulkona

Hiedanrannan historiallisessa Kartanopuistossa järjestetään viisi puistokonserttia torstaina 27.6., tiistaina 9.7., torstaina 18.7. torstaina 8.8. sekä torstaina 15.8. Konserteissa on tarjolla muun muassa indie-poppia, modernia folk-musiikkia, akustista kitaratunnelmointia sekä rock- ja popmusiikin klassikoita sellolle ja kitaralle sovitettuna. Kartanopuistossa ei ole penkkejä, mutta puistokonserttia voi kuunnella omalla viltillä vaikkapa piknik-eväitä nautiskellen.

Lasten ja nuorten puistoruokailu järjestetään tänä kesänä toista kertaa Hiedanrannassa. Puistoruokailu on maanantaista torstaihin 3.6.–18.7. klo 11–13. Ensimmäisen tunnin ajan ohjelmassa on lapsille ja nuorille suunnattua ohjattua toimintaa ja ruokailu alkaa klo 12. Puistoruokailu on kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuton.

Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä esittää Tehdasaukiolla ulkoilmaelokuvia kahtena elokuisena iltana 8.–9.8. Elokuvanäytökset alkavat klo 22. Ilmassa on nostalgiaa ja jännittävää kesäyön tunnelmaa, kun Hiedanrannan huikeaan tehdasmiljööseen levitetään suuri valkokangas.

Katutaidetta, näyttelyitä ja opastettuja kierroksia

Hiedanrannan Tehtaan eteläpuolelle avataan uusi katutaiteen ja graffitimaalauksen alue kesäkuussa. Katutaidepuisto koostuu tilausteoksista, vapaasti maalattavista graffitiseinistä sekä tapahtumallisuudesta. Alue rakentuu pellitettyjen konttien ympärille.

Lielahden kartanossa sijaitsevan Galleria Muuntotilan kesänäyttelyt avaa Leena Lehden näyttely Kaupunki, joka tutkailee ympärille levittyvää kaupunkitilaa, sen aikakerroksia ja valtasuhteita. Näyttely koostuu videoteoksesta sekä valokuvasarjasta ja on esillä 26.5. saakka. Kesäkuusta syyskuulle esillä ovat muun muassa Maija Ojasen, Siina Levonojan ja Christian Jütten näyttelyt.

Hiedanrannassa järjestetään yleisölle maksuttomia opastuskierroksia kesälauantaisin 29.6.–24.8. Tulevaisuuden kaupunginosa täynnä historiaa -kierroksella kuullaan Hiedanrannan ja sen rakennusten historiasta, nykyhetken tilanteesta ja tulevasta käytöstä. Hiedanranta – Nottbeckien Lielahti -kierroksella perehdytään Finlaysonin tehtaan omistajien, von Nottbeckien, aikaan 1800–1900-lukujen taitteessa, jolloin heillä oli muun muassa upea kartano ja maataloustila Lielahdessa. Kierrosten oppaina toimivat Tampereen Matkailuoppaat ry:n auktorisoidut kaupunkioppaat.

Puutarhajuhlat päättää kesän

Hiedanrannan Puutarhajuhlat on koko perheen yhteinen kesäkauden päätösjuhla. Tapahtuma tarjoaa musiikkia, esityksiä, lastenohjelmaa, taidetta, tanssia ja sirkusta sekä tietysti kivaa tekemistä ja yhteisöllistä tunnelmaa. Tänä vuonna Puutarhajuhlia vietetään lauantaina 17.8. ja ohjelma julkaistaan pian.